Lecție de istorie și educație civică. Primăria și Școala gimnazială Jegălia au sărbătorit Ziua Eroilor. Iată cum…

2 săptămâni ago Pîrloagă Marian Comentariile sunt închise pentru Lecție de istorie și educație civică. Primăria și Școala gimnazială Jegălia au sărbătorit Ziua Eroilor. Iată cum…

La 40 de zile după Înviere prăznuim Înălţarea lui Iisus Hristos la cer, iar creştinii se salută cu ,,Hristos S-a înălţat!” şi ,,Adevărat S-a înălţat!” Sărbătoarea este consacrată şi ca Zi a Eroilor, sărbătoare națională a poporului român, celebrată în memoria celor căzuți de-a lungul veacurilor pe câmpurile de luptă, pentru credință, libertate, dreptate și pentru apărarea țării și întregirea neamului.

Astăzi, 10 iunie 2021, elevi ai Școlii Gimnaziale nr. 1 Jegălia, îndrumați de cadrele didactice Lenuța Paraschiv, Marilena Dobre şi Elena Iosif au comemorat eroii români, prin prezentarea unui moment muzical-patriotic. După susţinerea unei slujbe de pomenire de către preoții comunei Jegălia, au fost depuse flori de către elevi şi profesori, la Monumentul Eroilor din localitate.

A fost depusă și o coroană din partea Primăriei Jegălia, prin prezența domnului primar Aurel Vasile şi a viceprimarului Marius Chiriac, în amintirea eroilor neamului.
Doamna director Cristina Dumitru, profesor de istorie, a coordonat întreaga activitate a elevilor, prezentându-le acestora însuşirile morale ale poporului nostru: hărnicia, cinstea, înţelepciunea, curajul, dragostea de patrie, dragostea pentru frumos, vitejia, trezindu-le puternice sentimente de admiraţie, de respect pentru eroii neamului şi mândria de a fi român.
De asemenea, doamna director a făcut apel către comunitate pentru a fi solidari faţă de sacrificiile făcute de bunicii şi străbunicii noştri, dorind să aprindă împreună o lumânare pentru sufletul acelora care s-au sacrificat pentru un ideal.

 

,,Obiectivul general al activităţii a fost acela de a familiariza elevii cu unele tradiţii de preţuire a neamului şi gliei strămoşeşti, cu evenimentele de luptă ale poporului pentru unitate naţională, de a cunoaşte fapte şi evenimente deosebite din istoria României”, a precizat doamna director, Cristina Dumitru.