Lansarea Cărții de aur a eroilor, a veteranilor și operelor comemorative de război din municipiul Călărași.VIDEO

3 ani ago Pîrloagă Marian Comentariile sunt închise pentru Lansarea Cărții de aur a eroilor, a veteranilor și operelor comemorative de război din municipiul Călărași.VIDEO

Astăzi 28 aprilie 2017, de Ziua Veteranilor, la Muzeul Primăriei Călărași a fost lansată cartea Lansarea Cărții de aur a eroilor, a veteranilor și operelor comemorative de război din municipiul Călărași.

Lucrarea a fost elaborată din inițiativa dlui Dragu Nicolae, președinte al Asociației Naționale Cultul Eroilor ”Regina Maria”, de trei ori primar al mun. Călărași și a văzut lumina tiparului cu sprijinul Consiliului local și al Primăriei Călărași.
În cuprins sunt prezentate istoria municipiului, numele celor căzuți la datorie pentru țară, transcrise de pe crucile din cimitire sau de pe monumentele din localitate. Sunt prezentați militarii jandarmi care au participat la acțiuni militare în teatrele de operații din Afganistan, Irak și Kosovo. Lucrarea este documentată cu lux de amănunte, fotografii și documente de către reputatul Nicolae Țiripan, recunoscut istoric care activează ca director la Arhivele Statului din Călărași.
Cu ocazia evenimentului au fost prezentate publicului medalii, însemne și decorații, precum și diplome acordate celor ce s-au jertfit pentru țară, din municipiul nostru.

Lansarea cărții a fost un real succes la care au participat prefectul județului dl. Iacob George, oameni de cultură dar și invitați din Instituții locale,ori reprezentanți ai Primăriei ca viceprimarul Viorel Ivanciu, ori Consiliului local ca Dulce Marius.

Au fost prezenți la manifestare și cadre militare active precum și în rezervă, veterani, dar și tineri din municipiul Călărași. VIDEO