Lacrimi și tristețe la PSD Călărași, pentru unii. Bucurie pentru alții. Viorica Dăncilă va impune respectarea disciplinei de partid, prin actuala conducere a PSD Călărași

3 ani ago Pîrloagă Marian Comentariile sunt închise pentru Lacrimi și tristețe la PSD Călărași, pentru unii. Bucurie pentru alții. Viorica Dăncilă va impune respectarea disciplinei de partid, prin actuala conducere a PSD Călărași

Fostul secretar de Stat Ciprian Pandea este ca și exclus din partid. Urmează analiza activității defectuoase a celor care au pierdut alegerile europarlamentare, dar și o mobilizare pentru campania de alegeri prezidențiale.

Demiterea de mult timp a lui Ciprian Pandea din Guvernul României a fost jelită de la Consiliul Executiv al PSD Călărași de astăzi 13 iulie 2019. Cel mai mare bocet a fost adus din partea primarului Nicolae Rîjnoveanu, care și-a adus aminte că județul Călărași a pierdut postul de secretar de stat, ca și când numai Ciprian Pandea putea să îl ocupe. Și încadrarea soției sale la guvern a constituit subiect delicat al discuțiilor…Demisia lui Pandea a fost urmată de retragerea sa benevolă din partid și alăturarea sa la un prieten drag, Marian Neacșu. Prietenia cu acesta a condus pașii lui Pandea foarte des la PRO România, partid pe care l-a frecventat mai des decât oricine altcineva în campania de alegeri europarlamentare. Neimplicarea sa în acțivitățile PSD Călărași și cochetarea cu alt partid unde Pandea și apropiații s-ar fi implicat și unde au obținut un scor de peste 6% au condus la autoexcluderea sa – au apreciat unii participanți la CEx-ul din Călărași. Despre dorințele lui Pandea am scris pe LINK iar președintele Dăncilă nu mai vrea să se revină asupra deciziilor luate. Chiar nu o interesează deloc trecutul, ci… viitorul. Mai mult ea a dat libertate organizației jud. Călărași pentru a se respecta prevederile statutare și luarea măsurilor disciplinare împotriva tuturor ce încalcă disciplina de partid.

Sorin Vrăjitoru și-a lăudat rezultatul de 30.72% obținut la alegerile europarlamentare în Colegiul II PSD, unde primarul Rîjnoveanu a arătat că ar fi meritul consilierului județean neobosit? Chiriță. Vrăjitoru a uluit asistența și a arătat că în campania electorală, cetățenii din Ștefan cel Mare – comună unde s-au pierdut alegerile – l-au întrebat de ce l-au dat afară pe Ciprian Pandea, și că el nu a știut ce să răspundă. Nu a știut să răspundă că acesta a încălcat Statutul partidului și disciplina de partid, convocând noaptea târziu o conferință – pentru a fi ales, în condițiile în care conferințele județene cu scopul alegerilor județene nu erau admise atunci de conducerea centrală. Semnarea scrisorii celor 28 de către Pandea a fost apreciată atunci drept trădare a celui ce l-a împuternicit ca să fie președintele organizației. Domnul deputat nu a putut face comentarii despre disciplina de partid, și a întrebat pe alții: Poate cineva de aici din sală să răspundă de ce a fost dat afară Pandea? Eu cred că nu…a spus Vrăjitoru. El a deplâns că PSD nu a câștigat Primăria Călărași din 2000. A uluit pe cei asistenți când a cerut o Rezoluție prin care candidații la Primăria Călărași sau Consiliul Județean să poată ieși…la bătaie în campania de alegeri prezidențiale. Deputatul a arătat că există o comunicare defectuoasă online cu referințe că nu au curajul de a ataca PNL la Călărași. A vorbit despre reconstrucție și câștigarea alegerilor prezidențiale. A descris alegerile prezidențiale din 2009 când a rămas singur în sediul de partid cu doar vreo 6-7 colegi…Vrăjitoru a descris starea de involuție accentuată a județului Călărași care este străbătut de 82 km de autostradă, lipsa de investitori. Și-a luat angajamentul de a face tot ceea stă în putință pentru a câștiga alegerile. 

Lui Vrăjitoru i s-a dat replica imediat de către președintele organizației din com. Belciugatele: Dacă într-un partid nu există disciplină de fier nu putem vorbi de rezultate. Ciprian Pandea a greșit în fața partidului, de aceea a fost dat afară. Aplauze…Concluzia sa ca primar este aceea că alegerile parlamentare au fost pierdute, pentru că PSD nu a știut ce să facă cu puterea…Iohannis trebuia suspendat de mult pentru a nu se ajunge la precedentul de astăzi…Să se termine cu toleranța din partid…au fost subiecte abordate.

Intervenția președintei Dăncilă a fost cu privire la faptul că trebuie clarificate lucrurile în organizația de partid, pentru a nu mai face alte evaluări. Ea a cerut să se lase deoparte aceste discuții minore din organizație, pentru a merge înainte. Nu trecutul interesează, ci viitorul. Privind funcția de secretar de stat jelită de primarul Râjnoveanu dar și de primarul Țone care au arătat că jud.Călărași a pierdut funcția aceasta, doamna premier a arătat că se va discuta cu fiecare județ în parte, astfel ca să fie numit un reprezentant potrivit…Viorica Dăncilă: Județul Călărași poate avea o astfel de funcție sau altele în ministere, a arătat în conferința de presă ce a urmat. Conducerea trebuie profesionalizată. Se vor face schimbări și în componența guvernului – a precizat premierul…Vor fi remanieri sau restructurări, se vor lua măsuri ce trebuie să aibe rezultate bune la nivel de județ. Vom discuta și vom da soluții la probleme. La Călărași vom găsi o soluție pentru situațiile existente. Trebuie trecut de orgolii, să maximizăm oportunitățile. Nu trebuie să ne raportăm la trecut. Haideți să nu ne mai raportăm la trecut și să vedem ce se poate face pentru viitor – a cerut Viorica Dăncilă, la Călărași. Cu această abordare vom fi câștigători, altfel ne vom consuma energia. Organizația trebuie întărită, nu trebuie să mai facem greșeli. Dacă greșeala se repetă nu trebuie să mergem spre prostie. Să vedem ce putem face pentru a se evita divizarea organizației. Este loc în partid pentru toți…a explicat aceasta. Așteptăm un rezultat de 62% la prezidențiale de la Călărași, o dublare a rezultatului de la europarlamentare, a concluzionat optimist aceasta. Fiecare aveți baston de mareșal acolo unde avem primari sau unde vreți să câștigați. Când vom câștiga vom face bilanțul privind implicarea fiecăruia raportat la rezultate. Cei cu rezultate bune trebuie recompensați, să schimbăm modul de apreciere, de recompensare a celor ce muncesc. Eu vă promit acest lucru…Nu mă vor speria amenintțările si acțiunile unora. Politica este pentru cei ce nu își trădează colegii și cetățenii pe care-i reprezintă. Vom merge înainte așa cum a spus Iulian Iacomi, cu toate motoarele turate, avem oameni mulți în spate pe care nu trebuie să-i dezamăgim. În perioada următoare nu avem voie să fim obosiți și nici să cedăm într-un moment. 

Cel mai impunător discurs a fost al președintelui executiv Eugen Teodorovici. Motivația efectuării acestor CeX-uri în teritoriu este aceea că nici liderii, nici membrii, nici susținătorii acestui partid nu au fost deloc mulțumiți de rezultatul obținut la ultimele alegeri. O altă motivație o prezintă Eugen Teodorovici: Sper că toți, am înțeles că nu trebuie să căutăm motive și justificări în exterior și că, uneori, trebuie să acceptăm un adevăr incomod, unei minciuni convenabile. Eugen Teodorovici: Simt că este nevoie să refacem, reconstruim și redobândim acea unitate în diversitatea propriului partid. Dar o diversitate înțeleasă ca respect față de colegi și implicare reală, chiar ca o critică dreaptă și constructivă, nu ca o exteriorizare exagerată a propriilor inacțiuni și frustrări….Urmează alegeri extrem de importante, atât pentru președinția României, la finalul acestui an, cât și alegeri locale și parlamentare, anul viitor. Deci ne așteaptă ore, zile și luni de muncă în echipă, în care avem nevoie de mai multă coerență, seriozitate, de atitudine și acțiune responsabilă, în care nu prea mai e loc de pălăvrăgeală, harjoneală și teribilism.

Liderul PSD Călărași Iulian Iacomi a declarat faptul că principalele realizări economice și sociale ale echipei PSD Călărași sunt atent analizate periodic, iar lipsa de performanță și/ sau neimplicare a unor colegi nu trebuie să frâneze sub nici o formă Programul de guvernare al PSD. Viorica Dăncilă a arătat că Programul de guvernare aprobat de Parlament va fi ajustat în unele domenii, pentru că cetățenii să se bucure acum de prosperitate și a demonstra seriozitatea echipei ce o conduce. Ea a cerut profesionalism și la Călărași, acolo unde unde i s-a adus la cunoștință că unii directori de deconcentrate nu își fac treaba și împiedică inclusiv la obținerea unor avize, autorizații pentru proiectele solicitate de primari. Analiza activității acestora va constitui obiectul principal al activității conducerii org. jud. a PSD Călărași.