La solicitarea noastră IPJ Călărași aplică amenzi pentru degradarea străzilor și clădirilor. Iată unde…

2 ani ago Pîrloagă Marian Comentariile sunt închise pentru La solicitarea noastră IPJ Călărași aplică amenzi pentru degradarea străzilor și clădirilor. Iată unde…

Degradarea orașului Călărași sau unor localități cum ar fi Independența nu aparțin primarilor. Degradarea mun. Călărași a apărut pe unele străzi ca str Oborului ( strada pe care este situat Liceul Auto și Căminul Antim Ivireanul)  de prin 2019. Niște firme au câștigat licitații și li s-a oferit posibilitatea de a contribui la dezvoltarea orașului nostru minunat.

Dacă o firmă a avut ca obiect înlocuirea rețelei de canalizare, după terminarea lucrărilor și astuparea șanțurilor săpate a venit altă firmă care a înlocuit rețeaua de apă. Altă lucrare de excavare a șoselei și de astupare a acesteia. După aceasta a doua firmă a venit a treia. Asta a făcut racordurile la utilități ale imobilelor de pe acea stradă/ gurile rele spun că au uitat să racordeze pe cele din Cimitirul turcesc. Numai că nici o firmă nu a adus șoseaua la starea inițială.

 VIDEO 2020 după înlocuirea canalizării

Strada după terminarea lucrărilor a fost lăsată părăsită cu gropi și șanțuri greu de trecut care ar distrus autovehicule de tot felul și au adus disconfort tuturor locatarilor din zonă. Unul dintre ei a fost și Vlad Nelu care a venit cu vecinii tocmai în fostul Consiliu local să prezinte degradarea caselor în care locuiesc și disconfortul permanent. Degeaba. Venirea primarului Dulce la conducerea orașului a adus grăbirea finalizării lucrărilor, terminarea acestora. Numai că bășcălia a rămas iar cei care au executat acolo lucrări și au lăsat strada degradată nu au adus-o la starea inițială. De fapt strada nu era decât foarte greu circulabilă și nici măcar nu era semnalizată pentru aceasta. Poziția primarului Dulce privind neaducerea la starea inițială a trotuarului și șoselei nu a convenit executanților. Pentru că Dulce știe să sancționeze și să nu facă plăți pentru astfel de lucrări. Mai mult, ne-a declarat că cei care fac lucrări de mântuială nu mai vor face pe mandatul său alte lucrări similare în municipiu. 

Fotografii iunie 2022 după înlocuirea rețelei de apă și a branșamentelor

IPJ Călărași a răspuns ferm și s-a autosesizat din articolele noastre de presă sau publicării pe facebook a unor imagini ce confirmau adevărul. Le mulțumim că au aplicat legea și au sancționat pe executanți. Au sancționat și pe cei responsabili privind neluarea de măsuri în dreptul imobilului de vizavi de primăria Călărași care expun pe pietoni la accidente.

Strada București, un loc unde pietonii pot fi acroșați de autovehicule

Ecoaqua a fost iar amendată pentru avariile unde intervin fără a aduce carosabilul la starea inițială și permițând printr-o semnalizare defectuoasă sau lipsa presemnalizării – producerea unor avarii auto sau chiar accidente.

Lucrări Ecoaqua unde s-au produs degradări ale infrasrtructurii permițând avarii auto sau accidente

Privind școala de la Vișinii unde lipsa pazei și a unui sistem de supraveghere video au permis furtul ușilor, tocurilor de geam, dușumelei, sobelor și porțiunilor de gard – răspunderea revine primăriei Independența – care trebuia să ia măsuri legale pentru a se preveni acestea.

 VIDEO – Școala din Vișini lăsată pradă hoților

De menționat că toți cei vinovați de faptele descrise de mai sus au fost sancționați contravențional conform legii. Am primit și mulțumiri din partea conducerii IPJ privind faptul că ne asigură de disponibilitatea dumnealor pentru rezolvarea tuturor problemelor din competență.