La Slobozia Bazinul de înot funcționează. Iată de ce nu funcționează cel din Călărași. VIDEO

2 săptămâni ago Pîrloagă Marian Comentariile sunt închise pentru La Slobozia Bazinul de înot funcționează. Iată de ce nu funcționează cel din Călărași. VIDEO

Taina mare din jurul nedeschiderii Bazinului de înot didactic ce poartă numele fostului primar Daniel Drăgulin a adus pe cetățeni chiar în Consiliul local pentru a-l întreba pe primar de ce Bazinul de înot din Slobozia este deschis populației iar cel din Călărași nu este deschis… Pe oameni nu-i interesează cum se numește bazinul ci vor decât să fie deschis. Să aibă unde să își ducă copiii pentru că s-au săturat de sălbăticie…a afirmat chiar un cetățean ce a interpelat executivul Primăriei. Pretextul pandemiei invocat ca răspuns nu a fost credibil. Gurile rele au invocat neconformități la construirea bazinului, adică apariția unor fisuri peste care s-ar fi reparat cu ciment și aplicarea gresiei. Taina a fost înlăturată astăzi 6 aprilie 2021 chiar de către salariații de la Bazinul de înot didactic, care l-au prezentat pe acesta ca fiind funcțional.

 VIDEO

Dl Ciocârlan, director la SPACTFL, serviciu subordonat Primăriei Călărași a infirmat că bazinul ar prezenta neconformități. Acesta este funcțional și așteaptă deschiderea către populație. Numai că trebuie cumpărate de către Primărie anumite substanțe necesare dezinfecției cu curățării de alge, microorganisme apa din bazin. Pentru că această operațiune se efectuează periodic și nu se dorește a fi pusă în pericol sănătatea populației. Cu alte cuvinte spațiul tehnic este funcțional, apa se poate încălzi. Mai trebuie cumpărat fluoculant, clor și acid…Dar aceasta necesită alocări bugetare. Tot pentru funcționare trebuie încadrat un asistent medical. Salariații SPACTFL ce vor supraveghea activitatea au făcut cursuri de salvamar.

 VIDEO

Bazinul de înot a fost prezentat drept o investiție de care călărășenii au dreptul să se bucure. Bazinul pleacă de la o adâncime de 1,20m și ajunge la 1,80 m., are 5 culoare balizate de înot. Ni s-au prezentat spațiile folosite pentru recepție, vestiarele de bărbați, femei, grupurile sanitare, dușurile și accesoriile pentru a fi folosit și de către persoanele cu disabililăți.

 VIDEO

Primarul municipiului Marius Dulce ne-a comunicat că investiția realizată la bazin va fi dată în funcțiune după ce se va realiza mentenanța echipamentelor ce realizează dozajul substanțelor folosite pentru dezinfecție și curățare. Totodată aceste substanțe trebuies cumpărate, iar legal aceasta se face prin alocarea unor sume la buget și a unor proceduri ce sunt în curs de derulare. Vizavi de acest aspect trebuie realizată și componenta de personal, respectiv realiza încadrări. Aceasta pentru că fosta administrație a neglijat acest lucru. Sunt lucruri rezolvabile pentru care nu vreau să treacă mult timp. Și eu vreau că să văd cum călărășenii se bucură de această investiție – a declarat pentru Atitudinea din Călărați primarul Marius Dulce