La Ședința Consiliului local din Budești, consilierii îl sprijină pe primar pentru proiectele orașului. VIDEO

2 ani ago Pîrloagă Marian Comentariile sunt închise pentru La Ședința Consiliului local din Budești, consilierii îl sprijină pe primar pentru proiectele orașului. VIDEO

La ședința Consiliului local al orașului Budești de astăzi 23 mai 2018, consilierii locali au votat în majoritate pentru proiectele primarului ce vizează reorganizarea Primăriei și dezvoltarea localității. Discuțiile cu consilierii au fost foarte utile, primarul reușind nu numai să-i convingă dar să aibe și propuneri concrete de la aceștia privind continuarea sau realizarea unor lucrări importante pentru comunitate.

 

S-a aprobat modificarea Organigramei și a Statelor de funcții al aparatului primarului și serviciilor publice de interes local, după care s-a discutat detaliat bugetul localității la care contabila șefă a dat explicații și care a fost rectificat așa cum s-a propus. S-a aprobat regulamentul privind organizarea serviciilor de piață și desfășurarea activităților comerciale, visul primarului la care concură consilierii este reabilitarea pieței din localitate. Un subiect care a ocupat mult timp din ședință a fost dezvătut la punctul 4 de pe Ordinea de zi și anume revocarea unei hotărâri pentru aprobarea unui parc fotovoltaic în intravilanul localității – unde un avocat a dat detalii, și a obținut sprijinul consilierilor ce l-au înțeles.

 

S-a aprobat trecerea în domeniul public a unor bunuri de natura mijloacelor fixe rezultate din lucrările pe care Ecoaqua le-a efectuat pe raza localității în cadrul CL4 și CL7. După aceea s-au făcut discuții asupra serviciilor de cadastru în vederea atribuirea de numere cadastrale și inscrierea în Cartea funciară a unor imobile. Aici primarul va avea mult de muncă fiind foarte multe cereri și având la dispoziție personal insuficient. Cel mai important proiect aprobat a vizat aprobarea Notei conceptuale și a Temei de proiectare pentru realizarea studiului de fezabilitate necesar înființării unei rețele de gaze naturale pentru Budești, Aprozi, Buciumeni și Gruiu. Consilierii au votat în unanimitate  și achiziția de coșuri de gunoi stradal, cabine pentru stațiile de transport în comun pentru Budești și localitîțile aparținătoare, dar și modernizarea străzii Mircea cel Bătrân din Budești, a străzilor Agricultorilor, 1907, Oituz și Independenței aflate în faza de studiu de fezabilitate. S-a aprobat achiziția unui buldoexcavator necesar pentru ridicarea gunoaielor, deszăpeziri, tăierea buruienilor de pe marginea drumurilor. Un loc important necesar monitorizării asupra aruncării gunoaielor, siguranței stradale a fost instalarea unui sistem video în toate localitățile, dar și înființarea Poliției locale Budești care va acționa pentru ordinea în localitate dar și comunele arondate. Au fost aprobate lista de investiții aferentă bugetului de venituri și cheltuieli ale orașului Budești pentru 2018.