La Școala Gimnazială“Constantin Brâncoveanu” din mun.Călărași s-a desfășurat o activitate interactivă de informare anticorupție

2 ani ago Pîrloagă Marian Comentariile sunt închise pentru La Școala Gimnazială“Constantin Brâncoveanu” din mun.Călărași s-a desfășurat o activitate interactivă de informare anticorupție

În data de 26.02.2019, având în vedere prevederile art. 21 din O.M.A.I. 62 din 2018 pentru promovarea atitudinii civice și de informare cu privire la noțiunile incidente domeniului anticorupție, a avut loc o sesiune de informare și educație anticorupție adresată elevilor din școlile călărășene,  desfășurându-se dezbateri pe teme de profil,  la care au participat ofițeri ai Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Călărași în parteneriat cu Inspectoratul Școlar al Municipiului Călărași.

La această activitatea  participat și un reprezentant al Compartimentului de Analiză și Prevenire din cadrul I.P.J. Călărași precum și un reprezentant al I.J.J. Călarași în conformitate cu O.M.A.I. nr. 119 din 2017.

Activitatea s-a desfășurat la Școala Gimnazială“Constantin Brâncoveanu” din mun.Călărași și a constat în prezentări pe teme de integritate și informări cu privire la semnificația infracțiunilor de corupție. 

La dezbateri au participat elevi din cadrul acestei instituții de învățământ, tinerii fiind provocați să pună în discuție dilemele pe care le întâmpină funcționarii publici sau cetățenii aflați în situația de a da sau de a lua mită, precum și argumentele ce stau la baza acestor fapte.

Ofițerii D.G.A.  le-au  prezentat  elevilor și cadrelor didactice participante, informații  despre  competențele  unității, drepturile, libertățile și obligațiile ce revin elevilor în calitate de cetățeni în relația cu angajații  Ministerului Afacerilor  Interne,  infracțiunile  de  corupție, modalitățile  de  sesizare a acestor infracțiuni. 

Elevilor participanți le-au fost distribuite materiale de promovare cu mesaje anticorupțieconstând în calendare de birou, personalizate cu numărul liniei TelVerde anticorupție – 0800.806.806, sigla D.G.A. șiPrimăriaCălărași.

 

SERVICIUL JUDEȚEAN ANTICORUPȚIE CĂLĂRAȘI