La propunerea lui Sorin Vrăjitoru a fost promulgată legea privind reducerea vârstei standard de pensionare cu 2 ani

o săptămână ago Pîrloagă Marian Comentariile sunt închise pentru La propunerea lui Sorin Vrăjitoru a fost promulgată legea privind reducerea vârstei standard de pensionare cu 2 ani

A fost promulgată legea potrivit căreia beneficiază de reducerea vârstei standard de pensionare cu 2 ani, fără penalizare, persoanele care au locuit cel puţin 30 de ani în unele zone afectate de poluarea remanentă, precum şi pe o rază de 8 km în jurul acestora. De noile prevederi legale vor beneficia și locuitorii municipiului Călărași. Legea a fost modificată la propunerea deputatului PSD, Sorin Vrăjitoru.

Legislația privind sistemul unitar de pensii publice prevede că de reducerea vârstei standard de pensionare cu doi ani beneficiază “persoanele care au locuit cel puţin 30 de ani în zonele afectate de poluarea remanentă din cauza extracţiei, preparării şi arderii cărbunelui sau a şisturilor bituminoase, a extracţiei şi preparării minereurilor de uraniu, a extracţiei şi prelucrării minereurilor feroase şi neferoase cu conţinut de praf sau de emisii de gaze cu efect de seră, de amoniac şi derivate de cupru, plumb, sulf, cadmiu, arseniu, zinc, mangan, fluor, clor, feldspat şi siliciu ori de radiaţii din minereuri radioactive, hidrogen sulfurat, crom trivalent, crom hexavalent, cianuri, de pulberi metalice şi/sau de cocs metalurgic” din mai multe localităţi, pe o rază de 8 km în jurul acestora.

Sorin Vrăjitoru: “Am reușit, in calitate de deputat, repararea unei legi care îi nedreptățea profund pe oamenii din Calarasi.

Este vorba despre Legea nr. 263/2010, referitoare la cei care pot beneficia de reducerea vârstei standard de pensionare cu 2 ani, fără penalizarea prevăzută de lege, și care au locuit o bună parte din viață în zone afectate de poluare remanentă.