La Domeniile Ostrov a început Festivalul Vinului Nou- ediția a IV-a

7 ani ago Pîrloagă Marian Comentariile sunt închise pentru La Domeniile Ostrov a început Festivalul Vinului Nou- ediția a IV-a

După mulți ani, în care Domeniile Ostrov au investit în reconversia plantațiilor cu viță de vie, în noile capacități de producție a vinului, în capacitatea de cazare pentru dezvoltarea oenoturismului, acum se investește în mărci noi, în marketing și vânzări. Noile concepte și direcții de creație pun în valoare darurile cu care natura a binecuvântat Ostrovul, îmbinate armonios cu tradiția și priceperea oamenilor locului, dar mai ales cu tehnologia de ultima oră.

Investițiile demonstrează în continuare că vinul românesc produs la Ostrov este apreciat de consumatorii din întreaga lume, fiind premiat de specialiști la marile concursuri de vinuri. Echipa de vânzăriștie ce înseamnă vinul bun, are motivația și experiența de a oferi clienților din întreaga lume un vin bun atât prin rețelele tradiționale, cele internaționale, prin magazinele specializate, HORECA sau online.

Festivalul Vinul bun a debutat cu prezntarea unor noi sortimente de vinuri. Vinul Nou, produs în acest an, este dorit de a fi servit de fiecare om, de fiecare producător. Acest vin se poate servi la orice masă, dar mai ales la mesele greoaie însățite de carne roșie ale românilor, mese abundente de de carne. Vinul tânăr este elegant și foarte bun de băut, obținut prin tehnologii noi de fermentare controlată în care Domeniile Ostrov au investit, aducând calitatea vinurilor românești la nivel Internațional, capabil a concura cu orice vin produs în podgorii celebre din lume.

De sâmbătă dimineața și duminică festivalul transfrontalier, va aduce alături de români și numeroși bulgari, artiști, formații de dans și multă voie bună.

Standurile care prezentau vinuri și struguri producție a acestui an de la Domeniile Ostrov au creat o ambianță plăcută  alături de standuri ce prezentau costume populare românești, obiecte prelucrate din lemn opere ale unor artiști.


Festivalul Vinul Nou promovează și la această ediție tineri interpreți de muzică ușoară sau populară românească, cu precădere din zona Dobrogei.

Atracția copiilor și nu numai au fost dulciurile copilăriei, ciocolată de casă, halviță cu alune, rulade cu fructe confiate, salam de bicuiți, cornulețe, ciocolată fără zahăr, practicată de 4 generații de întreprinzători ce au descoperit locul unde pot face fericiți pe români: Domeniile Ostrov

Am descoperit că românii cumpără ți poartă costumele populare românești.Cămăși, ii, sunt căutate și de străini. Arta realizării acestor costume este grea, se învață din generație în alta. Motivele naționale însoțite de culori vii specifice zonelor țării sunt o bogăție pentru ceea ce înseamnă a fi român

Motivele de pe costume sunt foarte vechi care ne raportează la civilizație…pomul vieții, fragmente ce fac legătura între viață și cer, le regăsim pe Columnă…o cruce a Pământului, a ascensiunii, a vieții. Culorile definesc zonele geografice dar și modul de a trăi al românilor. O interpretă de folclor de peste 40 de ani…Lia Lungu ne prezintă portul popular românesc, cu dăruire, așa cum a făcut-o oriunde pe meredianele Lumii.

Ioan Maric a prezentat expoziția de artă naivă la Domeniile Ostrov, un eveniment care a legat festivalul de lumea satului, cu tradițiile populare și simbolurile pline de încărcătură emoțională transmise la festivalul Vinul Bun.

Sâmbătă și duminică, pe scena instalată în curtea Cramei Ostrov, vor evolua artiști îndrăgiți ai muzicii ușoare și populare româneşti și bulgărești: Adrian Daminescu, gazda Festivalului, Victor Socaciu, Lucian Ștefan Velciu (pian), Olga Bălan, AIDA, Vasi Carabut, Oana Sarbu, CIRO DE LUCA, Mihai Ioan (Sulamita), Mariana Birică, Nicu Daniel Zăbun, Gheorghe Luca, Maria Spînu, Antoaneta Dima, Cosmin Andrian. Prezentator va fi Razvan Petre. Cu ocazia Festivalului „Vinul Nou”, ediția a IV-a, va fi lansată colecția „Naiadele lui Adrian Daminescu” și va începe campania de rebranding a Domeniilor Ostrov. Din Bulgaria vor participa crame de vin, trupe de dans popular sub coordonarea lui Simion Simionov, respectiv Rosen Atanasuv, Victoria din Alfatar – mester popular si cantareata Milena Ilieva. De asemenea, tot din Bulgaria, ne vor onora cu prezenta 50 de elevi, viitori oenologi, coordonati de profesorii lor, iar 5 femei in costume populare, coordonate de Maria Hristovo, vor face cunoscute traditiile bulgărești și vor împărți pâine și flori.