Jegălia: primarul Vasile Aurel vrea să aducă medici străini la Centrul Medical din localitate. Iată cum…

1 an ago Pîrloagă Marian Comentariile sunt închise pentru Jegălia: primarul Vasile Aurel vrea să aducă medici străini la Centrul Medical din localitate. Iată cum…

Vasile Aurel: Anul trecut am început lucrările la un Centru Medical modern pe care le-am finalizat anul acesta înainte de Paște. Clădirea fostei școli din comună era dărăpănată, acoperișul era rupt, unii pereți dărâmați. Am reabilitat toată clădirea, am realizat un nou acoperiș am reparat pereții interiori, am realizat lucrări de construcții pentru a găzdui un nou dispensar, de fapt un Centru Medical modern. Mă bucur de medici specialiști renumiți care vor să lucreze aici. Unul este  doamna doctor Topologeanu care a venit inclusiv pentru a vedea stadiul lucrărilor. Medicii specialiști sunt interesați să lucreze aici, la jumătatea distanței dintre Călărași și Fetești, pentru a ajuta oamenii săraci, nevoiași, amărâți care nu își pot permite naveta la oraș pentru un tratament sau o consultație. Deja aplicăm și pe fonduri europene la dotarea a 6 cabinete medicale, pentru că dotarea actuală era minimă, și sperăm să reușim pentru a dota cu aparatură modernă. Deja am făcut un progres în acest lucru.

 

Spațiile medicale sunt generoase, în cele 6 cabinete vor funcționa și un centru de analize medicale modern pentru analiza sângelui, dar și cabinete de specialitate pentru pediatrie, oftalmologie, medicină generală  sau alte specialități necesare locuitorilor. Acest centru va avea program permanent, având un medic de serviciu după orele 16 pentru asigurarea continuității serviciilor medicale în localitate. Și în prezent Dispensarul actual asigură permanența serviciilor medicale populației, de aceasta beneficiind nu numai cei din Jegălia ci și din multe localități apropiate. Am ambiția de a aduce medici străini în comună. Am posibilitatea de cazare a lor le putem realiza niște facilități. De aceea mă voi deplasa la minister, unde mi s-a promis sprijinul, încadrarea medicilor străini necesitând modificări legislative. Mi s-a promis acest lucru. Este important pentru mine sănătatea locuitorilor, confortul acestora și realizarea serviciilor medicale în localitate, a declarat primarul PNL din Jegălia, Aurel Vasile.