Jegălia. Primarul Vasile Aurel și conducerea școlii sunt pregătiți de începerea anului școlar… VIDEO

5 luni ago Pîrloagă Marian Comentariile sunt închise pentru Jegălia. Primarul Vasile Aurel și conducerea școlii sunt pregătiți de începerea anului școlar… VIDEO

Primarul Vasile Aurel ne-a prezentat la Centrul Cultural din Jegălia pregătirile pe care le-a făcut împreună cu Consiliul local pentru reluarea în bune condiții a școlii dar mai ales și a activităților culturale din localitate.

 VIDEO

În ședința Consiliului de Administrație de ieri 1 sept. s-a stabilit regulamentul sub care se va desfășura procesul de învățământ în acest an. În cele 2 corpuri de la Jegălia și cel de la Gâldău avem toate condițiile create. Inaugurăm și grădinița nou construită de la Gâldău odată cu deschiderea anului școlar. Școlile sunt pregătite, avem stocul necesar de lemne. Am asigurat igienizarea. La grădinița de la Jegălia vom face rost de autorizările necesare ca urmare a reparațiilor indicate de ISU. La școala din Jegălia am schimbat tot iluminatul din școală, cu un iluminat modern, eficient dar și economic. Nu mai există pericolul de incendiu, pentru că am înlocuit instalația. S-au stabilit educatorii, diriginții dar mai ales strategia de începere a anului școlar privind portul măștii și protecția sănătății copiilor.

Dorința de a învîța carte este mare chiar dacă demografia este în scădere. Fără carte nu ai parte, dar noi ne-am implicat pentru ca tinerii să beneficieze de oportunități. Am realizat un parc pentru copii unde se întâlnesc și socializează. Avem o sală de lupte pe care am pregătit-o / igienizat-o și unde așteptăm pe copii. Avem pregătit stadionul de la Iezeru unde se antrenează două echipe de fotbal. Construim acum la Gâldău un mare Complex sportiv. Tot acolo, la Gâldău avem un parc unde tinerii își pot petrece timpul liber. Am încercat să le creem condiții bune nu numai pentru învîțământ ci și pentru a-și petrece timpul liber, după cum vedeți.

 VIDEO

Cel mai important este biblioteca modernă prevăzută cu biblionet. Acolo am văzut că nu numai copii dar și oameni în vârstă vin să își ia cărți să citească. Este un lucru care ne bucură…Mai avem și o Secție de dansuri. Activitatea acesteia a fost oprită pe timpul pandemiei, dar am reluat-o începând cu luna august.

Privind începerea anului școlar, dau un mesaj părinților, de la un părinte duhovnic…Să aibă grijă ca atunci când copiii sunt mici să le dăm o palmă atât cât trebuie. Palma pentru copil trece, dar va rămâne în sufletul părintelui. Când copilul va crește mare, acea palmă dată va aduce părinților bucuria lucrului bine făcut a educației alese. Dacă nu știm să educăm la timp pe copii, vom suferi noi…părinții. Lăsați să vină copiii la școală… a încheiat primarul Aurel Vasile pentru Atitudinea din Călărași.