Jegălia: Au început lucrările la Complexul de vânătoare și pescuit…VIDEO

11 luni ago Pîrloagă Marian Comentariile sunt închise pentru Jegălia: Au început lucrările la Complexul de vânătoare și pescuit…VIDEO

Ieri, primarul Vasile Aurel a predat amplasamentul unde au început lucrările la Noul Complex de vânătoare și pescuit din com. Jegălia.  Oportunitatea discuției cu primarul Vasile Aurel este și aceea de a ni-l prezenta de noul viceprimar Marius Chiriac de profesie silvicultor. O profesie care îl dedică pe acesta unei realizări importante cum este acest Complex ce va situa com. Jegălia pe harta turistică a țării.

Vasile Aurel: Ieri am dat ordinul de începere al proiectului meu de suflet, un proiect câștigat de o firmă cu prestigiu din Călărași, firma Decora. Firma începe să lucreze de astăzi…Va fi un loc unde cetățenii vor putea să de bucure denatură. Este vorba de o sală foarte mare, 4 apartamente de cazare, cu bucătărie și anexe. Un loc de prezentare și preparare a produselor piscicole cu un grătar unde se pot delecta 36 persoane. Începem să creem o zonă de pescuit și un parc modern incluse în circuitul turistic și piscicultura. Mai avemo firmă anume Marina Borcea cu restaurant, locuri pentru dormit. Ne montăm instalațiile de lumini pentru sărbători. Aducem la starea inițială după canalizare șanțurile și zonele verzi. Vom termina lucrările. Pe 2 decembrie sperăm să putem prezenta câștigătorul lucrărilor la stația de compost. Vom începe tot atunci și lucrările la Complexul sportiv de la Gâldău.

Grădinița de la Gâldău am terminat-o dar că Ministerul Educației ne-a lăsat să instalăm pe noi o centrală, locul de joacă, gardul și trotuarele. Le vom termina…spune mândru primarul Vasile Aurel în maxim 2 săptămâni. Sperăm să vină și copiii n grădiniță când se va termina pandemia. Complexul sanitar funcționează cu 23 cabinete…complexul de analiza și recoltarea sângelui, cel de kinetoterapie și fizioterapie. Celelalte cabinete sunt funcționale doar că nu avem acum medici. Marea majoritate sunt prinși în starea de alertă impusă de COVID. Așteptăm terminarea măsurilor impuse de pandemie și a alegerilor. Noi suntem pregătiți și am explicat cetățenilor să evite acum aglomerările cum ar fi nunțile, botezurile care pot fi în defavoarea sănătății lor dar și a celorlalți cetățeni. Am avut câteva cazuri de COVID confirmate și carantinări ce au venit din Anglia sau Spania. Oamenii respectă legea. În fiecare an conf legii primăria ajută pe persoanele la nevoie cu ajutoare de încălzire. Școala, biserica, Centrul medical au centrale termice și rezerve de lemne de foc. Acum facem o economie pe perioada pandemiei…spune primarul com. Jegălia.

VIDEO

 
Vasile Aurel: Principalul proiect al localității este introducerea de gaze naturale în localitate. Avem studiul de fezabilitate realizat și suntem asociați cu com. Dichiseni și Unirea. Proiectele sunt depuse pe FNI și acum vor fi prin fonduri europene. Avem un parteneriat realizat și vom preda proiectele înainte de termen adică la sfârșitul acestei luni. Parteneriatul ne aduce un punctaj bun pentru finanțare. Ne-am depus toate actele și am obținut la timp avizele cu respectarea legii. Mă bucur de sprijinul consilierilor locali. Le-am reamintit de jurământul depus pentru binele declarat la adresa localității. Sper că vom vota proiecte utile nouă, tuturor…

Doresc cetățenilor multă sănătate și să scăpăm de această pandemie. Pe 3 decembrie, orele 10 la Căminul Cultural vom avea o informare publică la care invit tineri. Avem gânduri frumoase pentru ei pentru a crea locuri de muncă pentru ei. Am invitat oameni de afaceri și totul se bazează pe Strategia de dezvoltare a localității. Scăderea natalității ne-a afectat negativ. Degeaba facem școli, terenuri de sport…Trebuie să fim atenți la ceea ce le oferim tinerilor pentru ca satul românesc să se renască… a încheiat primarul Vasile Aurel.