Jegălia: Dezvoltarea înseamnă locuri de muncă…

12 luni ago Pîrloagă Marian Comentariile sunt închise pentru Jegălia: Dezvoltarea înseamnă locuri de muncă…

Prosperitatea unei comune înseamnă crearea de locuri de muncă pentru cetățeni. În special pentru familiile tinere, este nevoie să asigurăm oportunități de încadrare la firmele de pe raza localității – ne spune primarul loc. Jegălia, ing. Vasile Aurel, cel care a avut recent, pe 3 decembrie o întâlnire cu tinerii din localitate… Tinerii care au emigrat trebuie să fie aduși înapoi în comuna noastră. Aceasta se poate realiza prin realizarea de proiecte europene. Pentru accesarea de proiecte europene am contractat o firmă de consultanță cu expertiză și am adus un consultant de la București. Vrem să fim pregătiți atunci când se vor deschide noile linii de finanțare europeană cu documentația necesară. Am descoperit 3 oportunități pentru a crea noi linii de muncă pe 3 linii. Vom pune la dispoziția tinerilor terenuri pentru a face legumicultură, pomicultură. Un cetățean vrea să înființeze o plantație de aluni…Altcineva vrea să facă o plantație de trandafiri. I-am rugat să vină cu propuneri concrete…spune Vasile Aurel…

VIDEO 

Vasile Aurel: În afară de parcul tematic acum lucrăm la Complexul pescăresc. Depunem documentația pentru a cumpăra 2 bărci de agrement mari pe Dunăre pentru pescuit sportiv și relaxare, care vor crea locuri de muncă. Ambiția mea, la care nu renunț este crearea unui parc industrial. Am început deja studiile necesare acestuia…Nu foarte multă lume se regăsește pentru a accesa un proiect din bani europeni. cca 80% se regăsesc în servicii la companii mari. Vom aduce aceste companii în Jegălia pentru a ne aduce acasă tinerii. Vom crea oportunități pentru ei.

Introducerea de gaze naturale este un proiect realizat in parteneriat cu Unirea și Dichiseni. Avem SF făcut. Depunem documentația până pe 12 dec. Suntem pregătiți pentru a se redeschide școala și intra în normalitate. Cumpărăm calculatoare pentru profesori și table magnetice. Sunt lucruri de interes pentru studiul online. Centrul medical este dotat cu echipamente. Funcționează la cele 3 cabinete. Vrem să funcționeze și la cele 6 cabinete de medici specialiști, pentru că aceștia sunt cuprinși în activitățile impuse de pandemie. După terminarea pandemiei îi așteptăm în localitate.

Ajutorul dat persoanelor vîrstnice este legal și îl acordăm cetățenilor care au pensii mici, condiții grele de viață. Campania electorală nu ne-a blocat. Am identificat dacă sunt astfel de persoane. Nu este cazul la noi…Este un interes să identificăm persoanele în vîrstă iar cetățenii ne informează. Aceasta se aplică și celor ce primesc acasă mâncare, prin sprijinul nostru. Mă refer la cei izolați din cauza COVID – spune primarul.

Vrem ca anul să treacă fără să ne afecteze sănătatea. Avem proiecte în finalizare. Așteptăm la noi investiții aprobate de noul guvern care se vor regăsi  mai ales în bunăstarea cetățenilor – a încheiat Vasile Aurel, primarul com. Jegălia