Jandarmii călărășeni și primarul Marius Dulce au participat la slujba în cinstea Arhanghelilor Mihail și Gavriil, ocrotitorii spirituali ai Jandarmeriei

7 luni ago Pîrloagă Marian Comentariile sunt închise pentru Jandarmii călărășeni și primarul Marius Dulce au participat la slujba în cinstea Arhanghelilor Mihail și Gavriil, ocrotitorii spirituali ai Jandarmeriei
Azi, la ceas de sărbătoare, conducerea Inspectoratului de Jandarmi Județean Călărași, alături de cadre militare și de oficialități din județul Călărași, au participat la slujba oficiată în cinstea Arhanghelilor Mihail și Gavriil, ocrotitorii spirituali ai Armei, care a avut loc la Biserica Volna.
Sfântul Arhanghel Mihail este reprezentantul legii, apărător al dreptății și al adevărului, iar Arhanghelul Gavriil simbolizează ordinea.
Astfel, deviza jandarmilor români este: “Lex et ordo”, aceasta fiind motivul principal care a stat la baza alegerii sfinților după anul 1940 drept ocrotitori spirituali ai Jandarmeriei Române.
Fie ca Sfinții Mihail și Gavriil să ne ocrotească în toate misiunile și să ne fie exemple de lege și ordine! – au arătat jandarmii călărășeni într-un comunicat de presă.