Jandarmeria își face meseria. Iată unde…

2 ani ago Pîrloagă Marian Comentariile sunt închise pentru Jandarmeria își face meseria. Iată unde…

                                                                                                                  Călăraşi, 29 noiembrie 2019

 

Misiunile jandarmilor călărășeni în perioada 29 noiembrie – 1 Decembrie

 

            Jandarmii călărăşeni vor fi la datorie în acest sfârșit de săptămână, pentru asigurarea desfășurării în condiții de ordine și siguranţă publică a manifestărilor religioase, comemorative și cultural-artistice prilejuite de sărbătorirea Zilei Sfântului Andrei, Zilei Naționale a României, Zilelor Judeţului Călăraşi precum și a competițiilor sportive care se vor avea loc în această perioadă.

Astfel, sâmbătă, 30 noiembrie, aceștia vor fi prezenți în apropierea lăcașelor de cult, din municipiile Călărași și Oltenița, aflate în zona de competență, pe timpul oficierii slujbelor religioase prilejuite de sărbătoarea creștină a Sfântului Andrei, unde se estimează prezența unui număr mare de persoane.

În atenția jandarmilor vor fi și evenimentele cultural artistice ocazionate de sărbătorirea Zilelor Județului Călărași, programate a se desfășura pe platoul din fața Consiliului Județean Călărași, în această perioadă.

De asemenea, pentru siguranța participanților, jandarmii vor fi prezenți în zona arenelor sportive din comuna Borcea și municipiul Călărași, pe timpul disputării partidelor de fotbal dintre echipele FC Agricola Borcea și ACS Recolta Gheorghe Doja, sâmbătă, 30 noiembrie, începând cu ora 14.00, respectiv AFC Dunărea Călărași și FC UTA Arad, duminică, 1 decembrie, începând cu ora 13.00.

Duminică, 1 Decembrie, pe lângă participarea la parada dedicată Zilei Naționale a României, misiunea jandarmilor va fi și aceea de asigurare  a  măsurilor de ordine publică la activitățile militare, comemorative și religioase organizate cu acest prilej în municipiile Călărași și Oltenița.

În municipiul Călărași, la festivitățile militare organizate de Inspectoratul de Jandarmi Județean Călărași și Centrul Militar Județean, în zona Orizont, începând cu ora 11.00, jandarmii călărășeni vor constitui Garda Drapelului de Luptă, vor defila alături de celelalte forțe armate, cu două plutoane și autovehicule de intervenție folosite în misiunile de ordine publică și vor asigura gardarea Monumentul Eroilor Călărășeni.

 

În misiunile de ordine publică executate, jandarmii vor coopera cu lucrători din cadrul IPJ Călărași, ISU Călărași și Poliția Locală.

            Jandarmeria Călărași recomandă participanților la aceste evenimente publice să adopte un comportament decent, să respecte normele de conviețuire socială și prevederile legale în vigoare, reamintind că nu vor fi tolerate fapte care aduc atingere ordinii publice și siguranței cetățeanului.

Dacă situația o impune, cetățenii pot solicita sprijinul Jandarmeriei prin apelarea Serviciului Național Unic pentru Apeluri de Urgență –112 sau pot sesiza jandarmii aflați în dispozitiv atunci când sunt victimele unor fapte antisociale sau sunt martori la săvârșirea unor astfel de fapte.

                                                                                                                                           

                          COMPARTIMENTUL INFORMARE, RELAŢII PUBLICE ŞI CU PUBLICUL