Jandarmeria Călărași strică nunta unor spoitori din 5 Călărași care au tulburat liniștea publică. Poliția de ce nu poate?

3 ani ago Pîrloagă Marian Comentariile sunt închise pentru Jandarmeria Călărași strică nunta unor spoitori din 5 Călărași care au tulburat liniștea publică. Poliția de ce nu poate?

Ieri 18 iunie la ora 18.45 jandarmii au fost solicitați pe telefonul unității despre faptul că petrecerea unor rromi deranjează grav linistea locatarilor de pe Aleea 5 Călărași. Inițial jandarmii au aplicat o amendă de 1000 ron. Rromilor nu le-a păsat și au continuat. Jandarmii au revenit și au mai aplicat 2 amenzi de 2500 ron plus măsura complementară de a se demonta cortul. Ca să se asigure că rromii demontează cortul și nu reiau petrecerea stradal la fața locului au fost lăsați planton efective de poliție de la Poliția mun. Călărași și Poliția locală.

Jandarmeria Călărași poate fi sesizată despre astfel de fapte la nr. de telefon 0242 315421 și 0242317771. Ei transmit un mesaj celor care ignoră prevederile legii…Gata cu gingășia!

Vă las mai jos prevederile legii 61/1991, astfel:

Art. 3 pct.(4) In cazul repetarii contraventiilor prevazute la art. 2 pct. 19) , 21) , 22) si 26) se dispune, de asemenea, masura suspendarii activitatii localului public pe o perioada cuprinsa intre 10 si 30 de zile.

Art. 26. tulburarea linistii locatarilor intre orele 22,00-8,00 si 13,00-14,00 de catre orice persoana prin producerea de zgomote, larma sau prin folosirea oricarui aparat, obiect ori instrument muzical la intensitate mare in localurile sau in sediile persoanelor juridice, in locuintele persoanelor fizice sau in oricare alt loc din imobile cu destinatia de locuinte ori situat in imediata vecinatate a acestora;

Art. 5
(1) Contraventiile se constata de catre primar, imputernicitii acestuia, de catre ofiterii sau agentii de politie ori de catre ofiterii, maistrii militari si subofiterii din jandarmerie, precum si, pentru faptele constatate in zona specifica de competenta, de catre politistii de frontiera.
(2) In cazul contraventiilor pentru care legea prevede sanctiunea amenzii, agentul constatator, odata cu constatarea, aplica si sanctiunea.

A fost propusă vreodată suspendarea activității vreunui local/ cort de nunți care nu respectă prev. legii 61/1991 ???