Jandarmeria Călărași și lecțiile de prevenire a faptelor antisociale la Liceul Danubius

7 ani ago Pîrloagă Marian Comentariile sunt închise pentru Jandarmeria Călărași și lecțiile de prevenire a faptelor antisociale la Liceul Danubius

                                          BULETIN INFORMATIV          Călărași, 15 mai 2017

 

  Lecţie de prevenire predată elevilor

În ziua de 15 mai a.c., jandarmii călărășeni au desfășurat o activitate preventiv-educativă la Liceul Danubius din municipiul Călăraşi.

Pe parcursul întâlnirii, la care au participat elevi ai claselor a IX-a, a X-a și a XI-a, au fost prezentate sfaturi preventive pentru promovarea unui comportament civic bazat pe respect reciproc, prevenirea şi combaterea violenţei, dar şi aspecte legate de cunoaşterea legislaţiei în domeniul respectării ordinii şi liniştii publice. În plus, elevilor le-au fost aduse la cunoştinţă principalele genuri de fapte cu caracter infracţional sau contravenţional comise în incinta şi în zona adiacentă unităţilor şcolare, cauzele care favorizează producerea acestora, dar şi care sunt pedepsele prevăzute de lege în cazul săvârşirii acestor fapte.

În vederea prevenirii şi reducerii fenomenului violenţei juvenile, jandarmii călărăşeni desfăşoară activităţi preventiv-educative în instituţiile de învăţământ în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Călăraşi. Activităţile au ca scop prezentarea misiunilor Jandarmeriei Române  și  informarea tinerilor în vederea adoptării unui comportament non violent, având ca obiectiv creşterea gradului de siguranţă civică în zona instituţiilor de învăţământ preuniversitar.

 

COMPARTIMENTUL INFORMARE, RELAŢII PUBLICE ŞI CU PUBLICUL