Jandarmeria Călărași saltă pe nuntașii rromi care au pătruns în curtea unei Școli pentru a-și serba nunta. Ei nu scăpă fără amenzi…VIDEO

3 ani ago Pîrloagă Marian Comentariile sunt închise pentru Jandarmeria Călărași saltă pe nuntașii rromi care au pătruns în curtea unei Școli pentru a-și serba nunta. Ei nu scăpă fără amenzi…VIDEO

În ziua de 08 aug. 2018 un grup de cca. 10 persoane de etnie rromă și-au permis să sfideze prev. legii 61/1991 și au pătruns fără drept în curtea Școlii Generale nr 1 Călărași, actualul gimnaziu Carol I. Motivul a fost acela de a-și serba nunta odraslelor pe… terenul de sport al școlii. Nuntașii rromi au venit acolo și cu grătarul de mici, crezând că bunul plac este mai presus de legea 61 și că jandarmii îi vor lăsa în pace. Iată că nu a fost așa.

Efective ale Jandarmeriei Călărași și Poliției locale au săltat pe nuntașii de la bar La Țaganu de pe strada București din mun. Călărași care au pătruns fără drept în incinta Școlii gimnaziale și le-au aplicat amenzi de 1000 ron. Conducerea Instituției de Învățământ școlar mulțumește pe această cale jandarmilor și polițiștilor locali pentru eficacitate, declarând că se simt în siguranță. Conducerea Jandarmeriei Călărași reconfirmă că s-a terminat cu gingășia și cu munca preventivă. Vor lua măsuri de sancționare eficace începând cu ridicarea persoanelor care blochează trotuarele, șoseaua, conducerea acestora la sediul Poliției mun. Călărași pentru sancționare. Nunțile trebuie să respecte regulile de conviețuire socială, legislația în vigoare și să nu creeze disconfort cetățenilor – a menționat șeful Jandarmeriei Călărași colonel Marcu Ionel, indicând că jandarmii vor fi acolo unde sunt solicitați, oricând pentru luarea măsurilor legale.

De menționat că la acest sfârșit de săptămănă, efective de jandarmi și polițiști au organizat puncte fixe și echipaje comune dispuse în locașii unde sunt predispuse comiterea de fapte antisociale, unde se perturbă liniștea și ordinea publică, acolo unde sunt indicii că se organizează curse cu autovehicule, drifturi. Suntem informați că există o preocupare deosebită pentru asigurarea de bune condițiuni pentru desfășurarea Festivalului Internațional Hora Mare, la care vor participa 9 țări timp de 5 zile.