Jandarmeria Călărași își aduce aportul pentru a se opri extinderea pestei porcine africane

3 ani ago Pîrloagă Marian Comentariile sunt închise pentru Jandarmeria Călărași își aduce aportul pentru a se opri extinderea pestei porcine africane

BULETIN INFORMATIV                                                                             

                                                                                                                             

          Călăraşi, 17.08.2018

                                                            MĂSURI DE ORDINE PUBLICĂ PE TIMPUL DESFĂȘURĂRII ACTIVITĂȚILOR SPECIFICE DE PROTECȚIE ȘI NEUTRALIZARE A FOCARELOR DE PESTĂ PORCINĂ AFRICANĂ                                                                                                                                                                                                                       

        În baza dispozițiilor legale în vigoare, a hotărârii Comitetului Local de Combatere a Bolilor Călărași și ca urmare a confirmării a două focare de pestă porcină africană, în data de 16.08.2018, un echipaj de jandarmi a desfășurat activități specifice în focarele confirmate pe raza judeţului nostru.

         Împreună cu lucrători din cadrul Direcţiei Sanitară Veterinară şi pentru siguranţa Alimentelor Călărași, Gărzii de Mediu Călărași și Oficiului de Cadastru Călărași s-a procedat la neutralizarea celor două focare de pestă porcină africană. Focarele au fost descoperite de către proprietarii animalelor bolnave, care au anunțat autoritățile competente. Unul dintre focare a fost în comuna Borcea și al doilea în Balta Borcea la Cantonul Ocolului Silvic.

         Activitățile au decurs fără incidente și mulțumim pe această cale cetățenilor, pentru înțelegerea de care au dat dovadă.

         În prezent efective din cadrul unității noastre acționează în cadrul a două filtre pe căile de comunicaţie DN3B şi DN3A: Gâldău şi Ştefan cel Mare, împreună cu personal specializat DSVSA.

 

         Rugăm pe această cale cetăţenii care au cunoştinţă despre animale bolnave de pestă porcină africană sau orice altă boală de natură să pună în pericol sănătatea publică să se adreseze instituţiilor competente. (D.S.V.S.A., Garda de Mediu, etc.)

 

COMPARTIMENTUL INFORMARE, RELAŢII PUBLICE ŞI CU PUBLICUL