Jandarmeria Călărași face bilanțul activităților pe luna iulie. VIDEO

7 ani ago Pîrloagă Marian Comentariile sunt închise pentru Jandarmeria Călărași face bilanțul activităților pe luna iulie. VIDEO

În luna iulie, activitatea Inspectoratul Județean de Jandarmi Călărași s-a desfăşurat în scopul realizarii obiectivelor propuse şi a atribuţiilor prevăzute în legea de organizare şi funcţionare, pentru îndeplinirea sarcinilor şi misiunilor încredințate.

Creşterea gradului de siguranţă a cetăţeanului prin întrebuinţarea eficientă a structurilor în zonele de competenţă, rămâne obiectivul principal care stă în atenţia inspectoratului, pe linia misiunilor de ordine publică.

În continuare se acţionează pentru promovarea unui management performant, în scopul gestionării eficiente a resurselor umane şi materiale, pentru oferirea unor servicii profesioniste comunităţii şi pentru dezvoltarea sentimentului de securitate şi siguranţă, în acest mod crescînd încrederea şi respectul populaţiei faţă de instituţie.

În perioada de referință, activitățile inspectoratului pe linie de ordine si siguranță publică s-au desfășurat în condiții optime, cu eficienţă şi profesionalism.

 

Misiuni deosebite – luna iulie

 

         Misiune prindere infractori.

         În data de 13.07.2017,în jurul orei 00:15, un echipaj din cadrul Detașamentului Mobil de Jandarmi Călărași, în timp ce se afla în patrulare, a observat un grup de persoane care alergau pe partea carosabilă a străzii Belșugului.

Din relatarea unei persoane de sex feminin a rezultat că un grup de tineri i-au sustras fiului acesteia un telefon mobil.

Imediat s-a trecut la urmărirea suspecților, aceștia fiind prinși de către echipajul de jandarmi pe strada Macului, în dreptul școlii generale nr. 11 Călărași.

Tinerii au recunoscut verbal că au sustras un telefon mobil, care a fost abandonat ulterior pe partea carosabilă a străzii Belșugului.

Au fost conduși și predați la sediul Inspectoratului Județean de Poliție Călărași, urmând a se întocmi actele necesare urmăririi penale.

În momentul predării, au fost recunoscuți de către organele de poliție ca și suspecți de comiterea a altor furturi.

 

În baza Protocolulului de colaborare încheiat între Jandarmeria Română şi Inspecţia Muncii, Inspectoratul Teritorial de Muncă Călărași a solicitat sprijin cu efective de jandarmi din cadrul I.J.J. Călăraşi, pentru participarea la 2 acţiuni comune pe linia identificării şi sancţionării cazurilor de muncă nedeclarată, precum şi pentru combaterea evaziunii fiscale rezultate din munca nedeclarată, în zilele de 20.07.2017 și 25.07.2017, pe raza localităților Frăsinet și Spanțov din județul Călărași.

 

În baza protocolului de colaborare, privind oferirea sprijinului acordat de structurile Ministerului Afacerilor Interne executorilor judecătorești din cadrul Uniunii Naționale a Executorilor Judecătorești din România în exercitarea autorității publice, Inspectoratul Județean de Jandarmi Călărași a fost solicitat  pentru a acorda sprijinul legal pe ttimpul a 2 acțiuni de executare silită – una având ca obiectiv încredințare minor, iar cea de-a doua de punere în executare a titlurilor executorii pentru un număr de 9 persoane.

 

În baza Protocolului de colaborare dintre Jandarmeria Română şi Regia Naţională a Pădurilor – Romsilva, cât și a Planului de acţiune pentru prevenirea şi combaterea ilegalităților în domeniul forestier „SCUTUL PĂDURII 2015”, Ocolul Silvic Mitreni și Ocolul Silvic Lehliu au solicitat sprijin cu efective de jandarmi pentru executarea unor acțiuni comune în scopul prevenirii și combaterii taierilor ilegale din fondul forestier național:

– Ocolul Silvic Mitreni – cinci acțiuni în pădurea Valea Roșie;

– Ocolul Silvic Lehliu – o acţiune în zona trupurilor de pădure Butucoasa – Liliecii Mari – Liliecii Mici – Odaia Manciului.

 

În luna iulie, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Călăraşi a executat la solicitare, acţiuni puctuale, în cooperare cu efective din cadrul  Poliţiei de Frontieră pentru prevenirea şi combaterea migraţiei ilegale, conform planului de cooperare încheiat cu Serviciul Teritorial al Poliției de Frontieră Călărași.

Astfel:

– în perioada 13-14.07.2017 și 17-18.07.2017, Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră Giurgiu – Sectorul Poliției de Frontieră Oltenita, a solicitat efective de jandarmi, care au executat o acțiune comună pentru prevenirea şi combaterea migraţiei ilegale pe raza județului Călărași;

– în perioada 10-11.07.2017 și 16-17.07.2017, câte doi lucrători din cadrul  Detaşamentului 1 Jandarmi Mobil au participat în comun cu lucrători din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Călărași la acţiuni pentru prevenirea şi combaterea migraţiei ilegale pe raza de competenţă a S.P.F. Călărași – comunicația DN 3.

 

 

        Jandarmii își fac datoria și-n afara orelor de program.

 

Drept dovadă este și evenimentul din data de 09.07.2017 când,  în jurul orei 01:45, plutonier Popa George, din cadrul Detașamentului de Jandarmi Mobil Călărași, aflându-se în timpul liber, a surprins trei persoane de sex masculin care încercau să pătrundă prin efracție într-un spațiu comercial aflat la intersecția dintre străzile Prelungirea București și Panduri.

Subofițerul a acționat cu promptitudine, reușind să imobilizeze doi dintre făptuitori în spațiul comercial, pe care i-a predat ulterior unui echipaj de poliție aflat în patrulare. Totodată, a oferit echipajului sosit la fața locului și semnalmentele persoanei care a reușit să fugă.

Ne dorin ca acest act de profesionalism și fidelitate față de societate să nu rămână un caz izolat, iar fiecare dintre noi să urmăm exemplul colegului nostru în cazul în care întâmpinăm situații similare.

 

  Misiuni de asigurare ordine publică în luna iulie.

 

Pentru asigurarea  climatului de normalitate cu ocazia desfășurării activităților cu public numeros, în perioada de referință s-au desfășurat următoarele misiuni:

 

– În perioada 27.06.2017 – 03.07.2017 au fost asigurate măsurile de ordine și siguranță publică în zona unităţilor de învăţământ unde au fost organizate centre în care au fost susţinute probe în cadrul  Examenului de Bacalaureat și Examenului de Evaluare Națională;

Efective  – 13 jandarmi

 

– În ziua de 02.07.2017, în intervalul orar 07:30-15:00, Episcopia Sloboziei și Călărașilor – Protopopiatul Oltenița a organizat o slujbă arhierească la Parohia cu hramul “Sfântul Mucenic Dimitrie” – Surlari, comuna Chiselet;

Efective – 3 jandarmi;

 

– în perioada 04-07.07.2017, Tenaris Silcotub a organizat la Sala “Barbu Știrbei” a Centrului de Cultură și Creație Călărași,  evenimentul Festivalul de film Tenaris Cinelatino – ediția a VI a.

Efective – 5 jandarmi/zi;

 

– În zilele de 06 și 07.07.2017, au fost asigurate măsurile de ordine publică în zona  centrului zonal de evaluare la Colegiului Agricol ,,Sandu Aldea” Călăraşi, cu ocazia contestaţilor la probele examenului de bacalaureat 2017;

Efective – 2 jandarmi.

 

– în data de 08.07.2017, începând cu ora 07.00, Primăria municipiului Călărași a organizat o serie de activități prilejuite de sărbătorirea “Zilei Dunării- ediția 2017”. În cadrul acestui eveniment s-a desfășurat și programul „DESCOPERĂ ROMÂNIA – România naturală văzută din barcă, la care a participat și un echipaj format din cadre ale jandarmeriei Călărași.

Efective – 19 jandarmi.

 

– în data de 12.07.2017, la sediul Școlii Gimnaziale Nicolae Titulescu (nr. 5) din municipiul Călărași, s-a  desfășura proba scrisă din cadrul concursului național de ocupare a posturilor didactice / catedrelor declarate vacante / rezervate în învățământul preuniversitar – sesiunea 2017.

Efective – 5 jandarmi.

 

– în data 15.07.2017, începând cu ora 08:45, la Sala de sport a Grupului Școlar Danubius din municipiul Călărași, a avut loc un Turneu tenis de masă – Open și amatori.

Efective – 5 jandarmi.

 

– în perioada 19-21.07.2017, în intervalul orar 08:00 – 12:00, Inspectoratul Școlar Județean Călărași a organizat la sediul Liceului teoretic “Mihai Eminescu” Călărași, concursul pentru ocuparea funcțiilor vacante de director și director adjunct din unitățile de învățământ de stat din județul Călărași (19-21.07.2017 – proba orală).

Efective – 5 jandarmi/ zilnic;

 

– în data de 20.07.2017, începând cu ora 07:30, cu ocazia sărbătorii religioase a Sfântului Ilie, la toate lăcașele de cult a avut loc slujbe religioase.

Efective – 5 jandarmi;

 

– în perioada 21 – 23.07.2017, Federația Română de Handbal a organizat la Sala Polivalentă “Ion C. Neagu” din municipiul Călărași, prima ediție a Trofeului Carpați pentru juniori. Invitate pentru a participa la această competiție au fost naționalele Austriei, Spaniei și Bahrain-ului.

Efective – 20 jandarmi/ zilnic;

 

– în perioada 24 – 27.07.2017, în intervalul orar 09:30 – 11:30, respectiv 18:30 – 20:30, pe terenul de sport amenajat în parcul Victoria din municipiul Călărași, Asociația Alege Să Trăiești, în colaborare cu Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Călărași, organizează evenimentul sportiv „Uneori Câștigi Uneori Înveți”.

 

– în ziua de 26.07.2017, începând cu ora 09:00, la sediul inspectoratului școlar județean Călărași, a avut loc ședința publică în vederea repartizării pe posturi a candidaților care la examenul de titularizare care au obținut note peste 7, în limita posturilor publicate pentru angajare pe perioadă nedeterminată.

S-a estimat participarea a aproximativ 50 de persoane.

 

 

– în perioada 28-30.07.2017, în intervalul orar 18:00 – 23:00, Primăria și Consiliul Local al localității Lehliu Gară, a organizat pe stadionul din localitate o serie de manifestări cultural-artistice cu ocazia “Zilele orașului Lehliu Gară

Organizatorul a estimat participarea a aproximativ 2.000 de persoane zilnic.

 

 

În concluzie, în urma activităţilor desfăşurate în luna Iulie 2017, imaginea instituţiei noastre nu a avut de suferit, nefiind afectată de niciun eveniment deosebit care să genereze o criză mediatică.