Iulian Iacomi, primarul victorios pentru PSD, împlinește astăzi o vârstă respectabilă. LA MULȚI ANI!

2 luni ago Pîrloagă Marian Comentariile sunt închise pentru Iulian Iacomi, primarul victorios pentru PSD, împlinește astăzi o vârstă respectabilă. LA MULȚI ANI!

Pe Iulian Iacomi l-am cunoscut ocazional, în urmă cu peste 25 ani. Era primarul unei localități unde executam misiuni polițienești. De la început am observat un foarte bun organizator al unor activități publice, al spectacolelor pe care primăria le oferea oamenilor în zile de sărbătoare. Oamenii îl vorbeau de bine, cu stimă, ca pe un om aproape de ei și indicau cum le-au ajutat familia, imediat atunci când au fost la bine dar și la greu.

Fie că era vorba de eliberarea unei autorizații, oferirea unui ajutor de înmormântare ori simple adeverințe, primarul Iulian Iacomi se implica mereu. A ajutat personal cu proteze sau la operații pe familii care nu mai credeau că există ajutor, umanitate. A redat încrederea în oameni și faptele bune pe care fiecare om este dator să le facă. Sfaturile bune, ajutorul îl oferea nu numai cetățenilor ci și primarilor localităților din județ. Prosperitatea orașului și bunăstarea multor cetățeni a purtat numele lui, amprenta muncii susținute a unei echipe pe care a știut să o coordoneze mereu către a face lucruri bune.

Dăm ca exemplu construirea unei policlinici-ambulator moderne, funcționarea unui spital, reabilitarea unor Instituții de învățământ, construirea unei stații moderne pentru tratarea și epurarea apei, a unei noi rețele de apă și canalizare. Viața comunității a văzut dezvoltarea. Mulți tineri au învățat o meserie în școlile din Lehliu Gară, Răzvani, Buzoeni, și-au construit o casă și apoi și-au realizat o familie. Mulți dintre ei lucrează astăzi în aceste localități și sunt mândri că fac parte din echipa Iulian Iacomi.

Munca, foarte buna comunicare și rezultatele  i-au determinat pe oameni să îl aleagă mandat după mandat drept primar pe Iulian Iacomi. A câștigat și un mandat de deputat dar nu s-a putut despărți de oameni și a renunțat la fotoliul confortabil de parlamentar pentru a se întoarce înapoi, la muncă, la primărie – unde avea de rezolvat multe probleme pentru oameni. 

Nu întâmplător Iulian Iacomi a ajuns în politică. Se poate spune că este omul de care un partid are nevoie și nu invers. Nu Iacomi are nevoie de un partid ci partidul are nevoie de oameni ce au valoare, ca primarul din Lehliu Gară. Se mai poate afirma că cel mai apropiat partid de Iulian Iacomi a fost, este și va fi PSD. Și-a demonstrat superioritatea nu căutând sau cerând acest lucru ci fiind ales de către oameni, după ce și-a demonstrat calitățile. A fost ales președinte al PSD și împreună cu echipa sa a câștigat  pentru PSD alegerile în județul Călărași, care era locul II pe țară privind popularitatea PNL.  Iulian Iacomi a fost primul președinte al PSD Călărași care a adus victorie nu numai prin alegerea ca deputați a lui Cristian Sefer și Sorin Vrăjitoru dar și a senatorului Roxana Pațurcă. A știut și a preferat să se înconjoare cu oameni de valoare, și a obținut victoria PSD pentru 17 primării, apoi la alegerile europarlamentare și prezidențiale PSD fiind fruntaș printre județele din țară.

Se poate spune că nu atât alegerile, câștigarea lor au fost importante pentru Iulian Iacomi, ci câștigarea respectului tuturor oamenilor, consolidarea încrederii prin lozinci cum ar fi: Împreună putem fi mai buni. Respectul, omenia și prietenia au definit pe cel care a condus PSD în acele vremuri grele. Trebuie vorbit și despre Iulian Iacomi drept un adversar politic redutabil al fostei oponențe politice, al unor adversari ca Răducu Filipescu  – care cu greu a putut câștiga atunci locul de senator cu doar 28 procente, doar prin redistribuirea procentelor din țară fiind ales senator de Călărași. Este riscant să te afli în postura de adversar al lui Iulian Iacomi. În limbajul său nu are termenul dușman și credem asta datorită educației oferite de familie, a apropierii de credință și școală. Ca ziarist am descoperit însă în limbajul său soluții la probleme grele de administrație sau de rezolvare a unor situații politice. Cunoscător atent al detaliilor a căutat și va găsi mereu calea cea mai bună de urmat. 

P.S. Materialul putea fi mai detaliat. L-am realizat la solicitarea echipei sale, a dlui viceprimar Petrică Filon – oameni cu care orașul Lehliu Gară va continua dezvoltarea, oameni care îi recunosc meritele domnului primar.

Și astăzi descoperim la omul Iulian Iacomi același caracter ambițios, motivat, dornic de schimbari. Lăudat, recunoscător, binevoitor, sensibil. Un om creativ și apropiat familiei, oamenilor. Descoperim omul care  nu pretinde că le știe pe toate, dar vrea sa aiba ultimul cuvânt.

LA MULȚI ANI, Iulian Iacomi!