Iulian Iacomi ne prezintă cum satul românesc a fost scos din noroaie, despre dezvoltare prin proiectele guvernului PSD. VIDEO

1 an ago Pîrloagă Marian Comentariile sunt închise pentru Iulian Iacomi ne prezintă cum satul românesc a fost scos din noroaie, despre dezvoltare prin proiectele guvernului PSD. VIDEO

Dragi prieteni,

Viceprim-ministrul Vasile-Daniel Suciu, ministrul dezvoltării regionale şi administraţiei publice, a efectuat vineri, 10 mai 2019, o vizită în judeţul nostru, la invitaţia organizației PSD Călărași.
După ce l-am întâmpinat împreună cu parlamentarii social democrați călărășeni, doamna senator Roxana Pațurcă, candidatul nostru pe lista pentru alegerile europarlamentare, deputatul Sorin Vrăjitoru și deputatul Cristian Sefer, ne-am deplasat la sediul prefecturii, acolo unde a fost organizată o întâlnire a domnului ministru Daniel Suciu cu autorităţile publice locale pe tema dezvoltării locale în context regional. La discuții au participat, alături de mine și de colegii mei, prefectul județului și toți primarii din județul Călărași.

 

Principalele subiecte de discuție au vizat rezultatele programelor de dezvoltare locală, PNDL 1 și PNDL 2, dar și recenta lansare a programului derulat prin Fondul Național de Investiții, un program care se va derula pe următorii 20 de ani și care va finanța proiecte în valoare de 10 miliarde de euro.
Domeniile de prioritate pentru Fondul de Dezvoltare și Investiții, așa cum a declarat astăzi ministrul Daniel Suciu, sunt extinderea rețelelor de curent electric, de gaz natural, de apă și canalizare, refacerea sau modernizarea drumurilor comunale, a celor județene, a străzilor, podurilor și pasajelor.
De asemenea, se mai finanțează prioritar spitalele județene, spitalele municipale, dispensarele, centrele medicale dar și școlile, grădinițele, creșele ori campusurile școlare.

Ce m-a bucurat, ca președinte de organizație locală a PSD, este faptul că toți primarii, inclusiv cei care fac parte din Opoziție, au recunoscut deschis că fondurile accesate prin PNDL de comunele pe care le administrează au reușit să dea o altă față localităților. În acest context, putem spune că programele inițiate de Guvernul PSD reprezintă o investiție în oameni, în bunăstarea lor, iar modul apolitic în care s-a făcut repartizarea fondurilor demonstrează încă o dată responsabilitatea pe care o are actuala Putere în ceea ce privește destinele cetățenilor români.
După întâlnirea cu primarii călărășeni, întâlnire în urma căreia toți cei prezenți s-au declarat mulțumiți de modul în care localitățile vor beneficia în continuare de fonduri pentru dezvoltare, ne-am deplasat la sediul Agenției de Dezvoltare Regionale Sud Muntenia. Aici ne-a fost prezentat stadiul implementării proiectelor finanțate prin Programul Operațional Regional 2014 – 2020 la nivelul regiunii Sud Muntenia și proiectele în care Agenția este lider sau partener, proiecte depuse în cadrul altor programe de finanțare.

Ne-am deplasat ulterior în comuna Roșeţi pentru ca domnul ministru să poată verifica stadiul lucrărilor de asfaltare și modernizare a celor 19 străzi, obiectiv finanţat de MDRAP prin PNDL, valoarea totală a investițiilor fiind de 1.700.000 lei.
Ne-am oprit și în comuna Dor Mărunt, acolo unde se lucrează din plin la modernizarea străzilor și la finalizarea lucrărilor la grădinița din localitate, care va fi inaugurată pe data de 16 mai, după o investiție totală de 1,1 milioane lei și un efort care a durat 12 luni.
Trebuie să nu uităm faptul că programele de tip PNDL au adus în județul Călărași până în prezent investiții de 2,4 miliarde lei, fonduri care sunt destinate scoaterii la propriu a satelor călărășene din noroaie.

Vizita de astăzi a domnului ministru a amintit de fapt tuturor un adevăr care nu convine deloc Opoziției: până și primarii PNL sunt mulțumiți de guvernarea PSD, de modul în care această guvernare a știut să asigure fonduri destinate dezvoltării localităților.
În fond, guvernarea PSD este o guvernare pentru oameni. Guvernul PSD se gândește la cetățenii români, indiferent de culoarea politică a primarilor care conduc localitățile respective, iar alocarea fondurilor se face echitabil.
Aceasta dovedește maturitate politică și patriotism. Din acest motiv, călărășenii, și nu numai ei, trebuie să voteze patrioți în Europa pe data de 26 mai.
Președinte PSD Călărași,
Iulian Iacomi

CMF41190008