Iulian Iacomi: ”Iohannis și PNL pregătesc măsuri de austeritate pentru români”

8 luni ago Pîrloagă Marian Comentariile sunt închise pentru Iulian Iacomi: ”Iohannis și PNL pregătesc măsuri de austeritate pentru români”

Joia neagră pentru români, cum a fost numită ziua de 10 Octombrie după căderea Guvernului în urma moțiunii de cenzură, a trimis PSD în opoziție, aducând la putere, cel mai probabil, un guvern minoritar condus de liberali. Toate aceste necunoscute se vor lămuri în următoarele zile, după consultările care au loc astăzi între președintele Klaus Iohannis și partidele parlamentare, mai puțin PSD.

”Opoziția a dat jos un guvern care a performat în ultimii 3 ani și nu spun asta doar eu, o spun cifrele: creștere economică de 7% în 2017, de 4,9% în 2018, iar în acest an aveam o perspectivă de 5,5%. În plus, creșterile de salarii și de pensii, fără precedent în România, creșterea veniturilor și a nivelului de trai și sprijinirea antreprenorilor prin programe specifice, precum Start-Up Nation, au fost reperele unei guvernări reușite”, a declarat Iulian Iacomi, președintele PSD Călărași.

”Reușita PNL și a partidelor care au sprijinit moțiunea a fost urmare a unor trădări. Trădătorii vor fi excluși din partid cât de curând, iar PSD își va urma calea democratică a opoziției, dar și lupta pentru bunăstarea românilor. Să nu uităm că PNL a anunțat deja o guvernare de austeritate, cu tăieri de pensii și de salarii, cu disponibilizări, cu creșteri de impozite și taxe, cu majorări de prețuri și tarife. Nu departe de săptămâna trecută am auzit o cifră, vehiculată de către unul dintre oamenii de afaceri care îl sfătuiesc pe Iohannis: 400.000 de români care lucrează în aparatul public urmează a pleca acasă.

Ne vom face datoria ca partid de opoziție și sperăm ca în scurta perioadă în care se vor afla la conducerea acestei țări, cei din PNL să nu strice tot ce s-a făcut bun pentru români în acești ultimi ani”, a concluzionat președintele PSD Călărași, Iulian Iacomi.