Iulian Iacomi: Guvernul încearcă să conducă România prin împrumuturi. El face rost de bani prin amendarea populației sau firmelor

6 luni ago Pîrloagă Marian Comentariile sunt închise pentru Iulian Iacomi: Guvernul încearcă să conducă România prin împrumuturi. El face rost de bani prin amendarea populației sau firmelor

Din păcate, veștile care vin despre economie nu sunt bune. Sunt semne clare că guvernarea PNL prăbușește economia țării, iar redresarea va fi extrem de dificilă, mai ales că se va face în plină criză. Va dura ani buni pentru a repara tot ceea ce au stricat liberalii.
Proasta guvernare a țării încă din luna octombrie, atunci când liberalii au preluat puterea, proasta gestionare a economiei în timpul pandemiei, când PNL a preferat să blocheze societatea, toate acestea au distrus în câteva luni tot ce construise PSD în ultimii 3 ani.
Deși președintele Iohannis se lăuda că guvernul său nu a oprit niciodată economia și că aceasta nu trebuie repornită, avem 400.000 de oameni care au rămas fără loc de muncă și alți 600.000 care sunt în șomaj tehnic. Aceste date ne plasează pe locul 3 în UE la rata de creștere a șomajului, ceea ce îl contrazice pe șeful statului.
Vorbim așadar de 1 milion de români care ori nu mai au ce să pună pe masă, ori au mari dificultăți în a plăti ratele, facturile sau în a-și procura cele necesare traiului zilnic.
În tot acest timp, când economia se prăbușea, Guvernul PNL a avut două mari preocupări: alegerile anticipate și împrumutarea țării la un nivel fără precedent.
În doar 6 luni, Guvernul PNL a împrumutat 74,4 miliarde lei, aproape cât PSD în trei ani! Ministrul Finanțelor a refuzat să spună ce s-a făcut cu acești bani, inclusiv în timpul audierilor din Parlament, iar nesimțirea liberalilor merge până la a refuza remanierea sa, deși acesta a picat testul moțiunii de cenzură din Parlament de două ori.
Încercarea Guvernului Orban de a face rost de bani din amenzile absurde pe care le-au impus în timpul pandemiei a eșuat atunci când CCR a declarat neconstituționale prevederile ordonanțelor de urgență.
Asistăm așadar la incompetența unui guvern care încearcă să conducă România prin împrumuturi din exterior și să facă rost de bani din țară prin amendarea populației sau a firmelor cu capital românesc.
Cifrele dezastrului vor veni la finalul trimestrului II, atunci când incompetența Guvernului Orban nu va mai putea fi ascunsă.

PSD încearcă acum salvarea economiei românești, așa cum am precizat și zilele trecute, prin promovarea în Parlament a unui proiect menit să repornească România. De reușita acestuia depinde în mare măsură salvarea locurilor de muncă, salvarea companiilor românești și restartarea producției industriale, căzută în timpul guvernării liberale la un nivel fără precedent.

Păstrați-vă speranța!

Președintele PSD Călărași
Iulian Iacomi