ITM Călărași a controlat 10 unități de alimentație publică. Ce au constatat…

5 luni ago Pîrloagă Marian Comentariile sunt închise pentru ITM Călărași a controlat 10 unități de alimentație publică. Ce au constatat…

În perioada 03-05.07.2020, inspectorii de muncă din cadrul ITM Călăraşi, împreună cu organele de poliţie au participat la acţiuni de control  privind modul în care  agenţii economici au luat măsuri pentru prevenirea răspândirii coronavirusului SARS CoV-2, controale efectuare la societăţi de alimentaţie publică.

În urma controalelor efectuate la 10 unităţi de alimentaţie publică, atât din punct de vedere al relaţiilor de muncă şi cât şi al securităţii şi sănătăţii în muncă, s-au constatat următoarele:

-angajatorul nu a afişat la intrare în unitate regulile de conduită obligatorie pentru angajaţi şi pentru toate persoanele care intră în spaţiul organizat de angajator, cu privire la prevenirea îmbolnăvirilor cu coronavirusul SARS-CoV-2.

-unitatea nu a luat măsuri prin care să asigure în permanenta la grupurile sanitare, vestiar şi sala de mese, materiale igienico – sanitare (săpun si dezinfectante) şi nici nu a montat postere cu modul corect de spălare a mâinilor.

-unitatea nu a luat măsura ca lucrătorii să poarte echipamentul individual de protecţie (ex. măşti), deşi aceştia le aveau în dotare.

-au fost identificate 3 persoane care prestau activitate, fără a avea încheiat contract de muncă.

Pentru neregulile constatate unităţile au fost sancţionate contravenţional, valoarea amenzilor fiind de 60.000 lei.

 

Inspector Şef

Ionel STAN