ISU Călărași mereu la datorie

7 ani ago Pîrloagă Marian Comentariile sunt închise pentru ISU Călărași mereu la datorie

Intervenţie pentru stingerea unui incendiu care se manifesta la un depozit de plante furajere în localitatea Săpunari

Pompierii militari din cadrul Secției Lehliu Gară au acţionat pentru stingerea incendiului cu trei autospeciale timp de aproximativ 8 ore

 Potrivit primelor cercetări efectuate de către pompierii militari la faţa locului, se pare că incendiul a izbucnit din cauza unui coș de fum deteriorat și neprotejat termic față de materialele combustibile

       În data de 02.12.2016, ora 16.50, trei echipaje specializate de stingere din cadrul Secției de pompieri Lehliu Gară au fost solicitate să acţioneze pe raza localităţii Săpunari, pentru stingerea unui incendiu de plante furajere, care se manifesta violent într-o  gospodărie, proprietate individuală, aparţinând lui P. C.        La sosirea echipajelor de stingere, incendiul se manifesta violent, cu flacără şi cu fum dens la depozitul de plante furajere și la un adăpost de animale, existând risc de extindere la celelalte anexe și  bunuri materiale aflate în imediata vecinătate.

Pompierii militari din cadrul Secției de pompieri Lehliu Gară s-au deplasat la această intervenţie cu trei autospeciale de stingere cu apă şi spumă, de capacitate mărită, acţionând pentru lichidarea incendiului timp de circa 8 ore. Potrivit primelor cercetări efectuate de către pompierii militari la faţa locului, se pare că incendiul a izbucnit din cauza unui coș de fum deteriorat și neprotejat termic față de materialele combustibile (coș de fum situat într-un adăpost de animale). A fost astfel posibil ca scânteile căzute prin fisurile canalului de evacuare a fumului să aprindă plantele furajere, iar ulterior arderea s-a extins cu repeziciune.

În urma incendiului au ars aproximativ 400 de baloți mari de paie, lucernă și mazăre, valoarea pagubelor fiind estimată în acest caz la suma de circa 50.000 de lei. Exista pericolul ca arderea să se extindă la alte bunuri materiale aflate în imediata apropiere și chiar la casa proprietarului, însă pompierii militari au intervenit eficient şi au lichidat incendiul în limitele găsite, salvând bunuri materiale în valoare de aproximativ 130.000 de lei.

 

Intervenţie pentru stingerea unui incendiu de plante furajere în localitatea Buzoieni

 

Două echipaje de pompieri din cadrul Secției Lehliu Gară au intervenit rapid pentru stingerea incendiului cu două autospeciale de capacitate mărită,  arderea fiind lichidată în limitele găsite

 Potrivit primelor cercetări efectuate de către pompierii militari la faţa locului, se pare că incendiul a izbucnit din cauza neglijenței unei persoane, care a aruncat la întâmplare un rest de țigară aprins în apropierea plantelor furajere depozitate în gospodărie

       În data de 03.12.2016, ora 10.59, două echipaje specializate de stingere din cadrul Secției de pompieri Lehliu Gară au fost solicitate să acţioneze pe raza localităţii Buzoieni, pentru stingerea unui incendiu de plante furajere, care se manifesta într-o  gospodărie, proprietate individuală, aparţinând lui M. C. La sosirea echipajelor de stingere, incendiul se manifesta cu flacără şi cu fum dens la depozitul de plante furajere, existând risc de extindere la celelalte anexe și  bunuri materiale aflate în imediata vecinătate.

Pompierii militari din cadrul Secției de pompieri Lehliu Gară s-au deplasat la această intervenţie cu două autospeciale de stingere cu apă şi spumă, de capacitate mărită, acţionând pentru lichidarea incendiului timp de aproximativ 30 de minute. Potrivit primelor cercetări efectuate de către pompierii militari la faţa locului, se pare că incendiul a izbucnit din cauza neglijenței unei persoane, care a aruncat la întâmplare un rest de țigară aprins în apropierea plantelor furajere depozitate în gospodărie.

În urma incendiului a ars o șură de paie, valoarea pagubelor fiind estimată în acest caz la suma de circa 500 de lei. Pompierii militari au intervenit prompt şi au lichidat incendiul în limitele găsite, salvând bunuri materiale în valoare de aproximativ 20.000 de lei.