IPJ nu poate avea la comanda inspectoratului un călărășean. Dumitrașcu este înlocuit. Rușine politicienilor locali!

3 săptămâni ago Pîrloagă Marian Comentariile sunt închise pentru IPJ nu poate avea la comanda inspectoratului un călărășean. Dumitrașcu este înlocuit. Rușine politicienilor locali!

Prea mulți ani Guvernul României și Prefectul Județului Călărași nu au fost în stare  să numească la comanda IPJ Călărași un călărășean, un bun cunoscător al localitățiolor din județ, al tradițiilor și obiceiurilor specifice dar mai ales a grupurilor infracționale/ a preocupărilor acestora.

Petronel Dumitrașcu a fost înlocuit la comanda IPJ de către un bucureștean, domnul Necula. Aflăm asta pe surse și nu normal de la biroul de presă.  Nu -i știm gradul, ce expertiză are în munca de poliție și ce anume îl recomandă în munca de poliție. Bănuim că are talent în aceasta și a destructurat multe rețele infracționale, a coordonat eficient prinderea unor infractori – așa cum Dumitrașcu a demonstrat.

IPJ Călărași nu poate actualiza pagina de pe site-ul propriu cu conducerea instituției / 30 mai.

Din ceea ce știm numirea în astfel de funcții are loc după un concurs, o probă scrisă. Ne-am minuna să existe și o probă sportivă, una de tragere cu armamentul din dotare sau o analiză a activității profesionale în slujba comunității pe care o deservește. IPJ Călărași s-a săturat de navetiști sau de domni care vin aici câteva luni pentru a se pensiona cu o pensie mai frumoasă datorată funcției ocupate. Nu știm de ce doar în anumite țări șeful poliției / șeriful este ales de populație, de ce numai acolo.

Privind clasa politică responsabilă de coordonarea activităților M.A.I. în România, în județul Călărași de acest lucru sunt preocupați liberalii din PNL. Ei nu au putut să dea județului nostru un șef al poliției din Călărași nici în mandatul lui Filipescu și nici al lui Pandea. Oare nu avem tineri absolvenți ai instituțiilor de învățământ superior de poliție capabili? Nu avem polițiști pe care să-i recomande activitatea profesională domnule Pandea? Când se va înceta pelerinajul comandanților de poliție pe la IPJ Călărași? Nu suntem capabili să stabilim criterii de selecție profesionale care că cuprindă și activitatea polițistului?

Așteptăm ca biroul de presă al IPJ să ne prezinte pe noul inspector șef. Să vedem ce anume îl recomandă. Și mai așteptăm ca lui Petronel Dumitrașcu să i se mulțumească pentru munca depusă. Merită!