IPJ Călărași și sfaturi practice pentru consumatorii de băuturi alcoolice. Comunicat

2 luni ago Pîrloagă Marian Comentariile sunt închise pentru IPJ Călărași și sfaturi practice pentru consumatorii de băuturi alcoolice. Comunicat

Nr. 383 din 31 iulie 2021

 

   În ultimele 24 de ore, polițiștii Serviciului Rutier din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Călărasi au desfășurat acțiuni pentru prevenirea principalelor cauze generatoare de accidente de circulație.

Astfel, pentru abaterile constatate, polițiștii au aplicat 29 de sancțiuni contravenționale, în valoare de aproximativ 7.200 de lei. Ca măsuri complementare, polițiștii au reținut 8 permise de conducere şi au retras 7 certificate de înmatriculare. Totodată, polițiștii au constatat 2 infracțiuni la regimul circulației rutiere.

Recomandăm tuturor participantilor la traficul rutier să respecte regulile de circulaţie şi indicaţiile poliţiştilor rutieri aflaţi în teren.

Le recomandăm să nu conducă vehicule, dacă au consumat băuturi alcoolice. Consumul de băuturi alcoolice constituie una din principalele cauze generatoare de accidente de circulaţie.

Pietonilor le recomandăm să traverseze drumul public doar pe marcajul pietonal şi manifeste atenţie, asigurându-se temeinic înainte să se agajeze în traversarea străzii.

Acțiunile pe linie rutieră continuă și în zilele următoare, polițiștii rutieri fiind prezenți la datorie, pentru a se asigura că prevederile legale la regimul rutier sunt respectate.