IPJ Călărași ne informează

7 ani ago Pîrloagă Marian Comentariile sunt închise pentru IPJ Călărași ne informează

BULETIN DE PRESĂ

Paznici prinşi dormind în post

Cinci paznici au fost sanţionaţi contravenţional, în urma unui control efectuat de poliţişti, în noaptea de 17/18 decembrie a.c. pe raza municipiului Călăraşi, la 31 de obiective prevăzute cu pază specializată sau pază proprie.
Acţiunea a fost organizată pe raza municipiului Călăraşi, pentru a se verifica dacă se respectă itinerariul de patrulare şi dacă paznicii sunt echipaţi corespunzător pentru desfăşurarea serviciului.
Valoarea totală a sancţiunilor aplicate a fost de 600 de lei.


Acțiunea „Pomi de Crăciun”

Polițiștii au aplicat în ziua de 16 decembrie a.c., 3 sancţiuni contravenţionale în valoare de aproximativ 13.000 lei în cadrul unei acțiuni pentru prevenirea comiterii unor fapte ce contravin legislației silvice, în ceea ce privește tăierea, transportul și comercializarea pomilor de Crăciun.
În ziua de 16 decembrie a.c., polițiștii au aplicat 3 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 13.000 de lei, au confiscat suma de aproximativ 800 lei şi peste 20 de pomi din specia brad şi molid.
Premergător sărbătorilor de iarnă, polițiștii acționează pentru prevenirea și combaterea faptelor ilicite îndreptate împotriva fondului forestier naţional, în special a celor de tăiere, transport, prelucrare şi comercializare a răşinoaselor (brad şi molid), valorificate sub forma pomilor de Crăciun.

* * *

Pentru prevenirea comiterii unor fapte care contravin legislației silvice, în ceea ce privește tăierea, transportul și comercializarea pomilor de Crăciun, polițiștii fac următoarele precizări:

• Transportul pomilor de Crăciun se realizează doar în baza avizelor de însoțire cu regim silvic (aviz de însoțire primar – dacă transportul se efectuează de la locul de recoltare sau aviz de însoțire secundar pentru alte materiale decât cherestelele – dacă transportul se efectuează din depozite de material lemnos, piețe/târguri/oboare).

• La achiziționarea pomilor de Crăciun de la locul de recoltare, din depozite, piețe/târguri/oboare se va solicita obligatoriu aviz de însoțire cu regim silvic, factură fiscală sau bon fiscal. În aceste situații, se va urmări dacă pe secțiunea de tăiere este aplicat dispozitivul special de marcat cu amprenta dreptunghiulară specific emitentului din cadrul căruia face parte personalul împuternicit să elibereze avizul de însoțire primar (situație valabilă doar pentru pomii de Crăciun recoltați de pe teritoriul național).

• În situația achiziționării de pomi de Crăciun din supermarketuri (recoltați de pe teritoriul altor țări) se va solicita aviz de însoțire și factură fiscală/bon fiscal, pe secțiunea de tăiere nefiind aplicată amprenta dreptunghiulară a dispozitivului special de marcat.

• Încălcarea legislației silvice care reglementează expedierea, transportul și comercializarea pomilor de Crăciun este sancționată contravențional de Legea nr. 171/2010 actualizată, cuantumul amenzilor fiind cuprins între 5.000 și 10.000 de lei, de asemenea este dispusă și măsura complementară a confiscării pomilor de Crăciun.

Accident rutier/ Conducătorul auto nu ar fi adaptat viteza la condiţiile de drum

În ziua de 18 decembrie a.c, un bărbat de 40 ani din Fundulea, în timp ce conducea un autoturism pe DJ 100, se pare că nu a adaptat viteza la condiţiile de drum, a pierdut controlul autoturismului ieşind în afara părţii carosabile.
Din accident a rezultat vătămarea conducătorului auto care a fost transportat la Spitalul de Urgență „Sfântul Pantelimon ” Bucureşti.
Poliţiştii desfăşoară cercetări pentru stabilirea cu exactitate a tuturor împrejurărilor producerii evenimentului rutier.

Eveniment rutier- A intrat cu maşina în gard/Conducătorul auto se afla sub influenţa alcoolului

Poliţiştii au întocmit dosar penal unui bărbat din Călăraşi care fiind sub influenţa băuturilor alcoolice a intrat cu maşina în gard.
În noaptea de 16 decembrie a.c. un bărbat de 32 ani, din Călăraşi în timp ce conducea un autoturism pe strada I.H. Rădulescu, a pierdut controlul asupra volanului, intrând în coliziune cu porţile de acces ale cimitirului central.
Din impact au rezultat numai pagube materiale, iar la testarea cu aparatul etilotest conducătorul auto a prezentat o concentraţie alcoolică de 0,72 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Bărbatul a fost condus la Spitalul Judeţean Călăraşi unde i s-au recoltat mostre biologice necesare în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui auto sub influenţa băuturilor alcoolice.


Pieton accidentat uşor

În seara de 15 decembrie a.c., în timp ce conducea un autoturism pe DJ 301, -în afara localităţii Cucuieţi, un bărbat de 36 ani din Bucureşti, aflându-se în depăşirea unui vehicul, a accidentat un pieton de 40 ani, din comuna Plătăreşti care s-ar fi angajat în traversarea drumului fără să se asigure şi prin loc nepermis.

Din accident a rezultat vătămarea pietonului care a fost transportat la Spitalul municipal Olteniţa.
Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest rezultatul fiind negativ.
Poliţiştii au întocmit dosar penal efectuând verificări pentru stabilirea cu exactitate a tuturor împrejurărilor producerii accidentului rutier.