IPJ Călărași ne comunică…

7 ani ago Pîrloagă Marian Comentariile sunt închise pentru IPJ Călărași ne comunică…

Bănuit de furt reţinut de poliţişti

Poliţiştii din Călăraşi au depus în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv Călăraşi un bărbat bănuit de furt.

În ziua de 15 martie a.c. poliţiştii au fost sesizaţi de faptul că persoane necunoscute au sustras bani dintr-un aparat de preparare a băuturilor calde.

Cercetările dematare de îndată de poliţişti au condus la identificarea şi reţinerea pentru 24 de ore a unui tânăr din localitate bănuit de săvârşirea faptei.

Tânărul a fost depus de poliţişti în centrul de Reţinere şi Arest Preventiv Călăraşi urmând ca astăzi să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Călărași cu propunere de arestare preventivă.

 

Dosar penal pentru depozitarea necorespunzătoare a îngrăşămintelor

Poliţiştii desfăşoară cercetări în cadrul unui dosar penal faţă de administratorul unei societăţi comerciale care a depozitat în condiţii necorespunzătoare 7800 kg de îngrăşăminte chimice.

La data de 15 martie a.c. poliţiştii specializaţi în arme, explozivi şi substanţe periculoase au desfăşurat controale pe linia prevenirii şi combaterii infracţiunilor la regimul substanţelor şi deşeurilor periculoase.

Astfel, în urma verificărilor efectuate a fost depistat o femeie care în calitate de administrator şi gestionar cu produsele de protecţia plantelor ar fi depozitat în condiţii necorespunzătoare cantitatea de 7800 kg îngrăşăminte.

Îngrăşămintele identificate au o valoare aproximativă de 6.656 lei.

Faţă de întreaga cantitate vor fi luate măsuri de neutralizare pentru întrega cantitate de îngrăşământ depistată.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de nerespectarea obligaţiei de depozitare a îngrăşămintelor chimice şi produselor de protecţia plantelor numai ambalate şi în locuri protejate.