IPJ Călărași a luat măsuri de fluidizare a traficului din municipiu și față de nunțile de rromi ce nu respectă legea. Vizavi de acestea, Primăria și Jandarmeria spun că nu au competențe…

3 ani ago Pîrloagă Marian Comentariile sunt închise pentru IPJ Călărași a luat măsuri de fluidizare a traficului din municipiu și față de nunțile de rromi ce nu respectă legea. Vizavi de acestea, Primăria și Jandarmeria spun că nu au competențe…

Redacția cotidianului online Atitudinea din Călărași a solicitat punctul de vedere al IPJ Călărași, respectiv comunicarea măsurilor luate vizavi de aglomerarea traficului pe străzile principale din mun Călărași din cauza autovehiculelor de Școală de șoferi, dar și vizavi de nunțile de rromi.
Inspectorul Șef, cms șef Marian Iorga informează pe cetățeni, astfel:

La nivelul Biroului Rutier din cadrul Poliției Municipiului Călărași, au fost stabilite și comunicate reprezentanților școlilor de șoferi următoarele trasee de instruire practica și examinare auto: toate strazile din mun. Călărași, cu excepția str. București, Prel. București, Grivița, Eroilor, bd. Republicii, bd. N. Titulescu, bd. Cuza-Voda – zilnic în timpul săptămânii în intervalul orar 07,00 – 08,30 și 15,30 – 17,30, și în week-end pe toate străzile, cu excepția str. Belșugului, în intervalul 09,00 – 12,00. În perioada 2016-2017 au fost aplicate 6 sancțiuni contravenționale instructorilor școlilor de șoferi care nu au respectat traseele stabilite.


Referitor la măsurile întreprinse pentru asigurarea climatului de ordine publică pe raza municipiului Călărași, vă comunicăm că, în perioada mai-iulie 2017, Poliția Municipiului Călărași au fost sesizată prin 6 apeluri prin SNUAU 112 privind tulburarea ordinii și liniștii publice înregistrate cu ocazia nunților organizate în spațiul public de către persoanele de etnie romă. Ca urmare a aspectelor constatate, deplasându-se la fața locului, polițiștii au aplicat 17 sancțiuni contravenționale atât împotriva organizatorilor, cât și împotriva persoanelor care au susținut program artistic la aceste evenimente.

În anul 2017, în urma sesizărilor înregistrate cu ocazia nunților organizate în spațiul public, nu au fost constatate infracțiuni.
Conform dispozițiilor art. 6 din Legea 155/2010, Direcția Poliției Locale Călărași are atribuții în domeniul ordinii și liniștii publice care îi conferă dreptul și obligația de a acționa pentru menținerea ordinii și liniștii publice.
Totodată, în conformitate cu prevederile Legii 61/1991 republicată, atât primarul, cât și împuterniciții acestuia au dreptul de a aplica sancțiuni contravenționale pentru încălcarea unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice.
Având în vedere aspectele constatate, în vederea asigurării liniștii și ordinii publice în condiții optime, apreciem că se poate avea în vedere oportunitatea interzicerii unor astfel de manifestări în spațiul public prin hotărâri ale administrației publice locale sau dispoziții ale conducătorului unității administrativ-teritoriale.

 

De apreciat punctul de vedere obiectiv al IPJ și în concordanță cu legea, vizavi de puncte de vedere ale altor Instituții cum sunt Primăria mun. Călărași și Jandarmeria care se eschivează de la aplicarea fermă și corectă a prevederilor legale. Despre aceste neimplicări ale Instituțiior în cauză puteți consulta pe link și pe link

Aplicarea prevederilor legii privind sancționarea celor ce tulbură ordinea și liniștea publică, ocupă domeniul public cu mese și corturi nu se face la tocmeală ori prin  protocoale sau așa zise înțelegeri cu cei în cauză (min 22.40 de pe https://youtu.be/2o1K3Ar_2_w), ci ferm așa cum susține șeful IJJ Călărași. Un polițist pe care comunitatea îl apreciază, și nu întâmplător…polițiștii sancționând pe absolut oricine încalcă legea, chiar și pe celebrul Florin Salam, așa cum relateazăun celebru jurnal local pe link