IPJ Călărași. Le dorim tuturor preșcolarilor, școlarilor, cât și cadrelor didactice și părinților un an școlar plin de performanțe și succes!

7 zile ago Pîrloagă Marian Comentariile sunt închise pentru IPJ Călărași. Le dorim tuturor preșcolarilor, școlarilor, cât și cadrelor didactice și părinților un an școlar plin de performanțe și succes!

Nr. 449 din 13 septembrie 2021

POLIŢIŞTII CĂLĂRĂȘENI, ALĂTURI DE ELEVI, LA ÎNCEPUTUL NOULUI AN ŞCOLAR

Astăzi, 13 septembrie, aproximativ 200 de polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Călărași, alături de jandarmi, pompieri, polițiști de frontieră și polițiști locali, acționează în zona unităților de învățământ din județ, pentru un început în siguranță al noului an școlar.

Pentru polițiștii călărășeni, siguranţa în şcoli reprezintă o prioritate. Astfel, pentru ca noul an şcolar să înceapă și să decurgă în linişte şi siguranţă, fiecare unitate de învăţământ este inclusă în itinerariile de patrulare auto şi pedestră ale polițiștilor, inclusiv traseele pe care copiii le folosesc pentru a veni și pleca de la școală. Polițiștii din cadrul Biroului Siguranță Școlară se vor deplasa, pe parcursul anului scolar, la sediul unităților de învățământ preuniversitar, pentru asigurarea unui climat optim de siguranță în școli şi pentru prevenirea oricăror evenimente nedorite. De asemenea, poliţiştii de la rutieră vor fi prezenţi în zona adiacentă şcolilor, pentru fluidizarea şi siguranţa traficului rutier, la orele la care copiii vin și pleacă de la unitățile de învătământ și pentru prevenirea evenimentelor rutiere în care să fie implicați elevii.

Polițiștii vor  intensifica activitățile de verificare a vehiculelor destinate transportului de elevi și vor controla unitățile economice din zona adiacentă școlilor, cu privire la respectarea categoriilor de produse ce pot fi comercializate minorilor. De asemenea, pe parcursul anului școlr,  poliţiştii vor organiza  pentru elevi diferite activităţi preventiv-educative, pentru prevenirea evenimentelor negative și creșterea gradului de siguranță.

Ne dorim ca anul școlar să continue așa cum a început,  în condiții de siguranță și cu prezență fizică a elevilor în unitățile de învățământ, fapt pentru care recomandăm tuturor să respecte măsurile de protecție impuse de autorități pentru prevenirea răspândirii virusului SARS-Cov2. 

Le dorim tuturor preșcolarilor, școlarilor, cât și cadrelor didactice și părinților un an școlar plin de performanțe și succes!