IPJ Călărași – Buletin de presă/ 8 aprilie

1 an ago Pîrloagă Marian Comentariile sunt închise pentru IPJ Călărași – Buletin de presă/ 8 aprilie

BULETIN DE PRESĂ

 

Acțiune pentru siguranța cetățenilor

Filtre efectuate, sancțiuni contravenționale aplicate, autoturisme verificate și certificate de  înmatriculare retrase, în urma unei acțiuni desfășurate de polițiștii din cadrul Poliției Orașului Fundulea. 

Ieri, 8 aprilie a.c., polițiștii au fost în teren și au acționat în sistem integrat, alături de celelalte structuri din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, pentru menținerea unui climat de ordine și siguranță publică.

Pe parcursul desfășurării acțiunii, polițiștii au verificat 372 de autovehicule, au aplicat 143 de sancțiuni contravenționale în valoare de 206.335 de lei și au retras 4 certificate de înmatriculare.

Scopul activității desfășurate a fost prevenirea și limitarea răspândirii COVID-19, dar și asigurarea unui climat optim de siguranță publică.

 

 

Reținut de polițiști pentru infracțiuni la regimul rutier

 

Polițiștii din cadrul Secției 7 Poliție Rurală Dor Mărunt au reținut un bărbat care a condus un autoturism pe drumurile publice, deși nu avea permis și consumase alcool.

În ziua de 08 aprilie a.c., polițiștii au oprit pentru control pe DJ 315, la ieșirea din localitatea Dor Mărunt, județul Călărași, un autovehicul condus de un bărbat în vârstă de 45 de ani.

Din verificările efectuate de polițiști s-a stabilit că acesta nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule, iar la testarea cu aparatul etilotest a prezentat o concentrație alcoolică de 0,33 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Pe numele bărbatului a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

De asemenea, a fost sancționat contravențional conform Ordonanței Militare nr. 3/2020.

Cel în cauză a fost reținut de polițiști pentru 24 de ore, fiind  depus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă Călărași.

Acțiune a polițiștilor specializați în investigarea criminalității economice

Polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice și Secției 7 Poliție Rurală Dor Mărunt au oprit în trafic un autovehicul de marfă ce transporta 8.900 recipiente cu produse dezinfectante, fabricate pe raza localității Vâlcelele, județul Călărași.

Ulterior, polițiștii au efectuat o percheziție domiciliară  la sediul societății comerciale.

         Procesul de producție și autorizațiile existente vor fi analizate de lucrători din cadrul Direcției de Sănătate Publică Călărași.

În cauză  se efectuează cercetări privind săvârșirea infracțiunii de „deținerea de către orice persoană în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării, potrivit prezentului titlu, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător ori cu marcaje false peste limita a 10.000 țigarete, 400 țigări de foi de 3 grame, 200 țigări de foi mai mari de 3 grame, peste 1 kg tutun de fumat, alcool etilic peste 40 litri, băuturi spirtoase peste 200 litri, produse intermediare peste 300 litri, băuturi fermentate, altele decât bere și vinuri, peste 300 litri”,, faptă prev. de art.452, alin.1, lit. h din Codul Fiscal.