IPJ Călărași avertizează…

7 ani ago Pîrloagă Marian Comentariile sunt închise pentru IPJ Călărași avertizează…

Nr. 295 din 06 octombrie 2017

 

CONDUCEŢI PRUDENT, PE TIMP PLOIOS

 

Poliţiştii rutieri recomandă prudenţă în conducerea autovehiculelor, în condiţiile avertizării meteorologice cod portocaliu de ploi importante cantitativ și vânt intens, pentru judeţul Călăraşi.

 

În perioada 7 octombrie, ora 09:00 – 8 octombrie, ora 15:00, Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o avertizare meteo cod portocaliu de ploi  importante cantitativ și vânt intens, valabilă inclusiv pentru judeţul Călăraşi.

 

Pentru reducerea riscului de victimizare din accidente de circulaţie, poliţiştii recomandă conducătorilor de autovehicule să conducă prudent, cu viteză adaptată în permanenţă tuturor particularităţilor meteo, de drum şi de trafic.

 

În situaţia conducerii autovehiculelor pe timp de ploaie, este necesară utilizarea luminilor de întâlnire şi pe timpul zilei, pentru toate categoriile de drumuri, precum şi a celor de ceaţă, în cazul apariţiei acestui fenomen.

Poliţiştii recomandă păstrarea unei distanţe mai mari faţă de autovehiculele care circulă în faţă, precum şi evitarea acţionării bruşte a mecanismului de direcţie şi a sistemului de frânare al autovehiculului, pentru evitarea acvaplanării.

În condiţii de vânt puternic, conducătorii auto trebuie să-şi sporească prudenţa pe toată durata deplasării, dar mai ales la ieşirile din tronsoanele împădurite şi sate, la intrările şi ieşirile de pe poduri sau la încrucişările cu autovehiculele cu gabarit mare.

Rafalele de vânt laterale modifică ţinuta de drum a maşinilor, cu atât mai mult cu cât viteza cu care se circulă este mai mare. Totodată, trebuie evitate oprirea sau staţionarea în dreptul copacilor de pe marginea drumurilor, pe care vântul puternic îi poate rupe.