IPJ Călărași a asigurat un climat de siguranță publică și în acest week-end

7 ani ago Pîrloagă Marian Comentariile sunt închise pentru IPJ Călărași a asigurat un climat de siguranță publică și în acest week-end

BILANŢUL UNEI ZILE DE ACŢIUNI ALE POLIŢIEI ROMÂNE, PE TOATE LINIILE

 Din dispoziția inspectorului general al Poliției Române, chestor principal de poliţie Bogdan Despescu, au fost intensificate, pentru perioada 12 – 14 mai 2017, acţiunile menite să menţină un climat de siguranță publică, să combată faptele ilegale şi să salveze vieţi, prin prevenirea accidentelor de circulaţie. Astfel, ziua de 13 mai a.c., poliţişti au desfăşurat acțiuni și controale. Bilanţul zilei pentru județul Călărași: 15 infracţiuni constatate şi peste 150 de sancţiuni contravenţionale aplicate.

La data de 13 mai a.c., în toată ţara, peste 8.300 de poliţişti de ordine publică, poliţie rutieră, investigaţii criminale, investigarea criminalității economice, arme, explozivi şi substanţe periculoase, intervenţie rapidă şi transporturi au acţionat, în sistem integrat, pe toate liniile, pentru siguranţa şi liniştea cetăţenilor. La nivelul județului Călărași poliţiştii de ordine publică au desfășurat controale şi acțiuni pentru prevenirea şi combaterea faptelor antisociale ce se comit, de regulă, în zona discotecilor, barurilor, night club-urilor şi a altor localuri de alimentaţie publică, fiind constatată o infracțiune la Legea nr. 46/2008 (codul silvic).

Poliţiştii rutieri s-au aflat în trafic, pentru prevenirea accidentelor de circulaţie şi pentru fluidizarea traficului rutier pe drumurile naţionale, în funcţie de creşterea valorilor de trafic. Au fost constatate 11 infracțiuni la regimul circulației rutiere pentru conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului.

Pe linia de arme, explozivi și substanțe periculoase, poliţiştii au desfăşurat acțiuni, în urma cărora a fost constatată o infracțiune.

Poliţiştii de investigaţii criminale au desfăşurat acțiuni și controale fiind identificată o minoră dispărută.

Poliţiştii de investigare a criminalităţii economice au desfășurat acțiuni și controale pentru prevenirea şi combaterea evaziunii fiscale şi a altor infracțiuni de natură economico-financiară, înregistrând 2 de dosare penale de evaziune fiscală.

În urma tuturor activităţilor, au fost aplicate 153 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 40 la Legea nr. 61/1991 privind ordinea și liniștea publică, 13 la Legea nr. 12/1990 pentru protejarea populației împotriva unor activități comerciale ilicite, 4 la Legea nr. 333/2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor și protecția persoanelor.

De asemenea, fost aplicate 68 de sancţiuni contravenţionale, la O.U.G. nr. 195/2002 (4 pentru alcool și 12  pentru viteză).

Valoarea totală a sancţiunilor contravenţionale se ridică la 76.000 de lei.