Inspectorul g-ral Tudor Constantin de la Insp. Scolar Calarasi, a fost revocat ieri 18 aug. 2017. Prin…fax

7 ani ago Pîrloagă Marian Comentariile sunt închise pentru Inspectorul g-ral Tudor Constantin de la Insp. Scolar Calarasi, a fost revocat ieri 18 aug. 2017. Prin…fax

Sefii inspectoratelor scolare din 13 judete – Caras-Severin, Ialomita, Ilfov, Braila, Buzau, Vrancea, Constanta, Sibiu, Olt, Arad, Tulcea, Mehedinti si Calarasi – au fost revocati vineri din functie de ministrul Educatiei, Liviu Pop. Ordinele de revocare au fost trimise pe adresa inspectoratelor judetene vineri seara, prin fax, si urmeaza sa intre in vigoare peste 15 zile, conform legii.

O parte dintre inspectorii-sefi reclama insa nereguli, spunand ca nu au avut loc anterior cercetari disciplinare care sa justifice revocarea lor din functie. Unii inspectori scolari spun că este vorba despre o hotarare abuziva, in conditiile in care, pana la data de 31 august au termen sa isi trimita fisa de activitate si raportul de evaluare, iar o cercetare disciplinara nu a avut loc. A fost un control in inspectorat la sfarsitul lunii mai, in urma caruia nu am primit niciun raport, nici o notificare, spun ei. Legea prevede foarte clar ca orice sanctiune se anunta in urma unei cercetari disciplinare.

Ce spune Ministerul…

“Am semnat în locul ministrului pentru că era plecat din Bucureşti vineri după-amiază şi, fiind singurul cu delegare de atribuţii pe semnătură, am semnat. A fost o echipă care a analizat activitatea tuturor inspectorilor şcolari generali pe contractul de managemnt şi s-a ajuns la concluzia că din toţi, un număr de 13 au mai multe puncte din contract, care nu au fost respectate. Diferă de la un caz la altul, sunt probleme diferite şi s-a luat decizia ca ei să fie eliberaţi din funcţii. În contractul de management scrie că trebuie să fie notificaţi cu două săptămâni înainte. E adevărat că ei au o evaluare anuală, dar asta nu împiedică ministerul să îi evaluaeze de câte ori consideră că este necesar. Evaluarea asta se face de vreo două săptămâni şi se pare că inspectorii şcolari nu au ştiut de chestiunea asta. Echipa s-a dus să se uite pe contractul de management să vadă ce trebuia făcut şi ce nu s-a făcut. Ei nu trebuie să fie inştiinţaţi. Este o evaluare continuă“, a explicat pentru MEDIAFAX Gigel Paraschiv, secretar de stat în Ministerul Educaţiei.

Pentru ca sunt schimbati din functiile unde ar fi vrut sa stea pe viata ei vorbesc despre pretinse presiuni politice, in conditiile in care unii au facut sau permis organizarea de campanii electorale cu cadrele didactice in timpul programului normal de lucru. Este cazul inspectorului general Constantin Tudor despre care s-a scris cu probe pe cotidianul nostru. Astfel pe link s-a scris că

Liberalii călărășeni constrâng cadrele didactice ca să-i voteze?

Pe 29 noiembrie 2016, liberalii au încolonat cadrele didactice din județ, la o așa zisă convocare. Nu a fost vorba de o ședință didactică, vreun consiliu profesoral sau lecție deschisă ci de o adunare electorală, cu scopul prezentării candidaților PNL Căkărași. Și de a le cere voturile firește…Unde altundeva decât la Căminul Cultural din sat Dănești, com. Frăsinet. Întrebate de activitatea la care au fost convocate de către conducerea PNL Călărași, cadrele didactice au tăcut. Frica de a vorbi presei, a cuprins absolut orice înseamnă profesor, învățător ori educator. Încolonate, ca pe vremea fostului PCR, tăcute, cu capul în pământ cadrele didactice intră în Căminul Cultural unde au fost chemate de conducerea liberală. Nimeni, nu vrea să spună nimic. Tăcerea este mormântală, iar fețele oamenilor ascund multe nemulțumiri, griji și probleme zilnice…

Acum unii dintre cei revocați spun că…“Se fac presiuni politice. Este clar ca cineva face presiune si doreste numirea unor anumite persoane in aceasta functie. Faptul ca nu fac parte dintr-un partid politic ar trebui sa fie un atu. Daca se doreste o anumita coloratura politica, sa isi puna acea coloratura, dar sa si-o puna pe fata.”

De menționat că dl fost insp gral Tudor a dezmințit ca ar fi permis/organizat  campania electorala anul trecut cu cadrele didactice. Iata detalii pe link

Cu alte cuvinte cuvinte social democratii si partenerii lor de la ALDE vor să reformeze si structurile organizatorice din judete ale Inspectoratelor scolare. Pe surse am aflat că dl insp gral Tudor era psd-ist dar cu numele pt ca in realitate era foarte liberal. Domnia Sa, se spune că s-a inscris la Organizatia PSD Bucuresti stiind ca nu este agreeat de social democratii calaraseni. Pesedistii calaraseni nu au dormit însă, si au evaluat activitatea dlui Tudor.

Vom reveni cu detalii, inclusiv luni cu punctul de vedere al dlui Tudor, pe care îl vom solicita într-un interviu video.

Citiți www.atitudineadincalarasi.ro . Pentru că noi vă informăm cu stiri adevarate…