Îndrăznește să crezi… Parodie foarte electorală.

8 ani ago Pîrloagă Marian Comentariile sunt închise pentru Îndrăznește să crezi… Parodie foarte electorală.

6 noiembrie. O zi minunată pentru campanie electorală. Vasile Iliuță oferă ajutoare copiilor înfometați în așa zisul Spital al suferinței, în numele sfântului Nicolae. Însoțitoarea îmbracă un capot albastru cu flori foarte galbene, de culoarea partidului iubit…Vizitatorul și bolnavul cu însoțitoarea râd unii la alții. Au de ce. Mai sunt 4 zile până la vot.
15401176_739601562858975_2316421160350942510_n

Ca să nu fie mai prejos, contracandidații de la PSD organizează și ei o reuniune, care seamănă cu un parastas. Unde altundeva în sala amenajată pentru parastase, o anexă de la Popasul Sălcii. Veșnica pomenire a celui mai uluitor program de guvernare care va urma vreodată, îl face doamna doctor Denisa Ciulinaru. O prezentare în powerpoint care uluiește efectiv audiența. Proiecția are loc pe un ecran mic la depărtare de meseni și în altă direcție decât privirea lor. Înghesuiala la parastas e mare. Lista de invitați este mare, dar…unii nu se regăsesc pe ea. Se face o anexă la lista pentru expunerea din sala de parastase ce va urma. Alte sticle aduse în plus, alte mese înghesuite și alte scaune…murmură ospătarii pomenind de bine pe organizator. Dragostea de partid este lucru mare. De aceea pentru o bună pomenire de promovare a fost chemată și presa bună. Se filmează, se fac poze…Mesenii sunt mai atenți la pahare și se gândesc mai mult la ce mâncăruri vor fi servite decât la promisiunile prezentate. Masa moca a atras și neinvitați, care nu au legătură cu mediul de afaceri atât de invocat pentru prosperitatea comunității dar mai ales a partidului. Clienții partidului stau unul lângă altul, înghesuiți în mediul de afaceri atât de intim creat. Își dau peste mâini unul la altul, când vor să bea din băuturile electorale întinse pe mese. Totul este minunat. Vorbește viitoarea senatoare…viitorul deputat. Totul este românesc. Un spectacol tare electoral.

La prezidiu, prezentarea consilierei, doamna doctor Denisa Jilăveanu este ascultată cu interes: deputatul Nicolicea se scarpină în ureche, Sorin Vrăjitoru în nas, doamna senator își dă părul peste cap.Teodorovici caută programul de guvernare pe telefonul mobil, socializarea atinge cote mari…

s1090060

s1090062

Telefoanele sunt obiecte de preț. Ele sunt folosite de deputați pentru a citi ultimele realizări ale partidului de pe facebook, pentru că ei cunosc perfect intențiile de guvernare. Programul de partid creează îngrijorare mesenilor. Doamna senator pune mâna pe microfon. Arată mulțimii că este inteligentă, are expertiză.

s1090065

De pe mese lipsește coliva, spune cineva… Meniul este tare căutat de fostul deputat Naidin. Mulți așteaptă să se pună tacâmurile, dar…Băuturile servite electoral trebuie consumate repede, altfel…rămâi fără porție. Sunt expuse blănurile și lumea bună… Îngrijorarea despre impactul programului de guvernare  mărește interesul către felurile de mâncăruri mult așteptate. Orice este gratis, este bine primit spune un ospătar.

s1090023

s1090002

SPP-istul îi arată viitoarei consiliere de senatoare pozele minunate din turneu. Se caută cele mai răscolitoare.

s1090017

Îndrăznesc să cred și eu…a devenit celebru. Unii îndrăznesc să fie parlamentari. Alții îndrăznesc să dorească asta. Mesenii îndrăznesc să bea și visează ca să și mănânce. Votul cere atenție. Vino și tu la vot. Îndrăznește să pui ștampila.

s1090029

La final pun și un material video emoționant. Denisa vorbește despre proiectele de partid în domeniul zootehniei în absența Marelui zootehnist, Vasile.

15250766_732538446898620_717179909658783887_o

În acest timp pe deputați îi dor degetele din cauza telefoanelor. Presa bună așteaptă sarmalele visate. Un moment electoral încordat…Denisa denunță Programul partidului. Bogdaproste spun cei ghiftuiți…Să fie primit de electorat.

Cel mai emoționant moment din istoria expunerii din sala de parastase de la Popasului sălcii a rămas după părerea multora cel descris de momentul: Îndrăznesc să cred…în care doctorița Denisa debusolată de mărețele înfăptuiri ce vor urma în guvernarea PSD ce va urma îi dă microfonul celui care apreciază ea că este președintele PSD. Deși Ciprian Pandea este doar președinte interimar la Călărași, acesta spune: îndrăznesc să cred… făcând aluzie la aprecierea doctoriței că nu este rău să visezi (la funcția de președinte). El transmite mesajul arătând să se îndrăznească în candidații PSD.

Eu, îndrăznesc să scriu…