Incredibil!!! Persoanele care primesc venit minim garantat sunt obligate sa presteze o muncă în folosul comunității

4 ani ago Pîrloagă Marian Comentariile sunt închise pentru Incredibil!!! Persoanele care primesc venit minim garantat sunt obligate sa presteze o muncă în folosul comunității

După ce s-a văzut lipsa forței de muncă la Marea Deszăpezire din minunatul municipiu Călărași, consilierilor locali li se propune pe 30 ianuarie, să aprobe repartizarea orelor de muncă prestate lunar de către persoanele majore apte de muncă din familiile beneficiare de ajutor social şi cele beneficiare de serviciile Cantinei de ajutor social. Propunerea nu a venit întâmplător din dorința primarului ci pe cale de consecință a unei ordonanțe de urgență emisă de noul guvern. Modelul primarului general al mun. București Gabriela Firea (PSD) a devenit viral și s-a transmis unor primari gospodari, modelul urmând a fi implementat în țară, prin ordonanță de urgență emisă de ministrul muncii.

Recent ministrul muncii Ioan Botiș (PSD) a declarat că: Venitul minim garantat se va acorda numai in baza unor situatii intocmite de primarii privind munca in folosul comunitatii efectuata de beneficiarii ajutorului social. Doar in baza acestor situatii se pot face decontarile pentru venitul minim garantat. “Pot beneficia de ajutor social, dar cu o munca prestata in comunitatea din care provin”, a precizat ministrul muncii.

“Banii se vor acorda acelor persoane care muncesc si se vor acorda in masura in care comunitatea se implica in a se dezvolta prin sprijinul, prin munca acelor persoane care primesc venit minim garantat. In acest context, toate primariile sunt obligate sa gandeasca un plan de dezvoltare al comunitatii, plan pe baza caruia se vor intocmi situatii lunare privind lucrarile efectuate de cei care primesc venit minim garantat si aceste situatii lunare se depun la agentiile judetene de prestatii sociale”, a mai spus Botis.

„Prioritatea mandatului meu e sprijinirea inserţiei pe piaţa muncii a celor care sunt în excluziune socială. Stimulăm întoarcerea la locul de muncă”, a declarat ministrul Ioan Botiş. “Prin normele adoptate recent, vom aborda un alt tip de ajutor social. Am legat familia de educatie si de munca”, a mai spus ministrul.