Începe ediția a 10-a a proiectului de leadership pentru mediu „ecOprovocarea”

1 an ago Pîrloagă Marian Comentariile sunt închise pentru Începe ediția a 10-a a proiectului de leadership pentru mediu „ecOprovocarea”

De astăzi, 10 octombrie, în județele Călărași și Sălaj, elevii și profesorii din 5 licee vor participa la proiectul Cluburile ecOprovocarea, un proiect extrașcolar cu elemente de educație non-formală, implementat de ViitorPlus – Asociația pentru dezvoltare durabilă, la inițiativa companiei TenarisSilcotub. Liceele din Călărași, implicate în proiect, în anul școlar 2019-2020, sunt: Liceul Teoretic „Mihai Eminescu” și Liceul „Danubius”. Ele concurează cu alte 2 licee din județul Sălaj: Colegiul Național „Silvania” și Liceul Tehnologic „Mihai Viteazul”, din Zalău, și Liceu Tehnologic „Octavian Goga”, din Jibou. Avem multe surprize, printre care o categorie de concurs nouă, o serie de provocări noi pe social media și multe altele.

Cluburile ecOprovocarea Călărași și Sălaj, susținute de TenarisSilcotub, este un program ce are două tematici principale: grija pentru protecția mediului și dezvoltarea personală.

Echipe formate din minim 4 elevi și un coordonator (elev sau profesor) vor organiza acțiuni de protecție a mediului din cele 5 categorii de concurs: reciclare, plantare de arbori, igienizare, târguri de economie circulară și grădini multifuncționale. De asemenea, profesorii vor beneficia de resurse educaționale gratuite, în timp ce elevii din echipa de concurs și voluntarii lor vor putea lua parte la ateliere educaționale non-formale privind problemele actuale ale mediului și soluțiile pe care le pot implementa pentru diminuarea acestora.

Premiile sunt în valoare totală de 40.000 de lei și constau în participarea la Tabăra de leadership pentru mediu ecOprovocarea – o altfel de tabără, cu multă distracție, jocuri, drumeții, petreceri tematice și activități educaționale non-formale.

Toți participanții vor avea de câștigat datorită îmbunătățirii abilităților de a organiza evenimente, de a lucra și comunica în echipă și vor deveni mai conștienți și mai responsabili în legătură cu mediul înconjurător.