Începând de azi 1 mai, Marian Iorga este șef la IPJ Prahova…

1 an ago Pîrloagă Marian Comentariile sunt închise pentru Începând de azi 1 mai, Marian Iorga este șef la IPJ Prahova…

După denunțurile penale făcute la pachet ale fostului șef al IPJ Călărași Marian Iorga de către liderul de sindicat Dumitru Coarnă peste tot, inclusiv la ministrul de interne, iată că IPJ Călărași are un nou șef probabil interimar…Iorga a plecat la Prahova și Inspectoratul Județean de Poliție Prahova are un șef nou începând de astăzi 1 mai 2020. Potrivit unor surse, în funcția de inspector șef la Prahova a fost numit comisarul șef Marian Iorga, venit de la IPJ Călărași. El a fost împuternicit să îndeplinească funcția de șef al IPJ Prahova, până la încetarea cauzelor care au condus la vacantarea postului. Iorga a fost prezentat în cursul zilei de 30 aprilie lucrătorilor de poliție din Prahova.

Marian Iorga este născut la 24 ianuarie 1975 la Brăila. El este absolvent de studii importante în cariera polițienească cum ar fi… studii de bază un curs de subofițeri de poliție de aproape 1 an, apoi studii importante de licență  de vreo 6 ani la Universitatea Ecologică, urmate de aprofundarea acestor studii cu un master în Științe și arte pe la Universitatea de Științe și arte București, și un master de cooperare polițienească. 

Studii

1994 – 1995

 • Diplomă absolvire Şcoala de Agenţi de Poliţie „Vasile Lascar” Câmpina
 • 1993 – 1998
  • Diplomă de licenţă / Facultatea de drept / Universitatea Ecologica Bucureşti – cu diplomă de licenţă la Academa de Politie „A.I.Cuza” Bucureşti
  • 2005 – 2007
   • Diplomă de absolvire/ Drept Comercial European / Universitatea Romana de Ştiinţe şi Arte „Gheorghe Cristea” Bucureşti – Master;
   • 2008 – 2010
    • Diplomă de absolvire/ Managementul Cooperării Poliţieneşti Internaţionale/ Academia de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza” Bucureşti – Master

 

Iorga a lucrat în cadrul IPJ Prahova până la începutul anilor 2000. Din 2001 a fost avansat la București, unde a ocupat, pe rând, funcțiile de șef al Poliției Sector 5,  șef serviciu furturi auto în cadrul DGPMB, șef serviciu investigații criminale în cadrul DGPMB, iar în 2014 a fost împuternicit sef al I.P.J. Calarași.

Marian Iorga a fost denunțat la ministrul de interne pentru mai multe fapte deespre care s-a scris mult și bine în presa centrală. O parte au fost preluate de către redacția noastră și le puteți studia pe LINK 

Astfel, IPJ Călărași a devenit Instituția unde unii polițiști sunt cercetați penal în mai multe cauze. Unii au fost urmăriți conducând cu alcoolemie frumoasă în traficul auto de către colegii lor de la rutieră. Alții sunt pistolari celebri și nu ratează nici o ocazie pentru a-și transforma în poligon birourile IPJ. Tragerile  nu se termină aici ci se continuă la poligon unde barosanii cu grade mari își aduc copiii pentru a le încredința armamentul și muniția din dotare. Ca să învețe și ei Școala altfel…Alții sunt cercetați pentru bătăile aplicate persoanelor pe la Secții de poliție. Ca să li se piardă urma sau să se protejeze cetățenii, tradiția cere ca bătăușii să fie mutați pe la alte secții. Numele funcționarilor publici sunt trecute sub tăcere, pentru că aceștia beneficiază de…prezumția de nevinovăție. Taina neregulilor administrate de șeful IPJ Călărași Marian Iorga este mare. Sursele de presă indică numărul mare de audieri ale polițiștilor implicați în diferite fapte de către DNA…Totuși IPJ ne-a comunicat prin adresa Nr.  10617 din 13.11.2019 că 8 polițiști se află puși la dispoziția unității în condițiile art. 27^21, alin. 2 din Legea nr. 360/2002 privind Statutul polițistului, republicată cu modificările și completările ulterioare.

Administrarea defectuoasă a Instituției IPJ Călărași a fost denunțată consilierilor județeni și conducerii CJ Călărași în luna octombrie de către liderul de Sindicat Dumitru Coarnă. Acesta a venit să solicite ajutor de urgență pentru repararea spațiilor insalubre ce deservesc SNUAU 112. Coarnă a arătat cum că nu există servicii logistice funcționale la IPJ Călărași, ploaia prelingându-se prin tavanele de la etajul superior ce deservesc 112 direct în biroul operatorului. Condițiile de igienă precară ce se oferă salariaților ce sunt obligați să manifeste interes în preluarea apelurilor și luarea cu operativitate a măsurilor așteptate de cetățean au fost descrise de liderul sindical Coarnă timp de cca. 1/2 oră în ședința de consiliu județean. Concluzia consilierilor a fost unanimă. Nu se pot aloca ajutoare pentru repararea clădirii pentru că aceasta trebuia asigurată de conducerea Instituției prin prevederea de fonduri necesare reparațiilor. Nici mutarea nu este posibilă în spații acordate gratuit de CJ, pentru că legea dar și condițiile tehnice de conexiune a comunicațiilor împiedică asta.

Managementul lui Marian Iorga au fost descrise recent de presa internațională în revista Newsweek România pe LINK dar și de presa centrală prin DC News pe LINK. Sub titluri mari gen:  Nu plătești taxe la stat, stai cu șefi din Poliție la masă sau Coarnă îi dă replica lui Vela după ce a sărit la polițiști și sindicate: Nu înțelege un lucru! Îi recomand o lectură a Constituției!…presa online și televiziunea Nașul Tv dezvăluie legăturile mafiote pe care le-ar avea șeful IPJ Călărași, Marian Iorga cu diferite persoane condamnate penal, sau politicieni.

Coarnă recomandări catre ministrul Vela: ” Îi dau eu o abatere în derulare, să o verifice, cu implicare politică: Iorga Marian, inspector şef Călăraşi. Şi nu numai. Acolo sunt sesizate infracţiuni de luare de mită.” VIDEO

Potrivit documentării realizate de Petru Zoltan de la NewsWeek Evazioniști grei, sunt călare pe Călărași. Astfel: Județul Călărași este considerat raiul evazioniștilor pentru comercianții de cereale. Numai în acest județ, statul român este păgubit anual cu zeci de milioane de euro, bani rezultați din evaziune fiscală. Practic, instituțiile statului din județ sunt roase de corupție, în timp ce afaceriștii români și arabi își văd nestingheriți de fraudarea statului. Aici și-au stabilit cartierul general mai mulți afaceriști din lumea arabă, printre care și un libanez, acuzat de procurorii anticorupție de inițiere a unui grup infracțional organizat și complicitate la evaziune fiscală în formă continuată.

Newsweek arată cum anchetatorii au stabilit, la finalul anului 2013, că paguba adusă statului de protejații șefului IPJ Marian Iorga depășește suma de 50 de milioane euro. După aproape un an de zile, în septembrie 2014, șeful Poliției Române de atunci, chestorul Petre Tobă, a decis să-l numească pe comisarul șef Marian Iorga la șefia Inspectoratului de Poliție al Județului (IPJ) Călărași, pentru a stârpi evaziunea din județ. Evaziunea nu a fost stîrpită ci s-au legat noi prietenii între Marian Iorga, unii subordonați despre care se indică cum au fost promovați nelegal și persoane cercetate de DNA. Newsweek prezintă cum ar fi fost încurajate infracțiunile de evaziune, astfel: Relația de prietenie dintre comisarii șefi Iorga și Tase a fost cimentată de familia lui George Popa, considerat unul dintre cei mai mari agricultori din Bărăgan. Dar și un evazionist pe măsură. El a administrat firma Zoo Sintex SRL, care a avut o cifră de afaceri de peste 350 de milioane lei în anul fiscal 2014 și un profit declarat de doar 1,25 milioane de lei. Cifra de afaceri a scăzut la 216 milioane în 2015 iar profitul a fost diminuat până la 157.187 lei. În 2016, cifra de afaceri se învârtea în jurul sumei de 190 de milioane lei. La fel ca în anii precedenți, profitul declarat a fost de doar 1,55 milioane lei. Explicația profitului foarte mic: George Popa a fost prins cu o evaziune de 8,2 milioane lei. În fața magistraților, a semnat un acord de recunoaștere a vinovăției și a primit o pedeapsă de doi ani de închisoare cu suspendare. Judecătorii au respins acordarea de despăgubiri civile pentru Finanțe, întrucât prejudicial produs fusese acoperit integral prin compensare. Sentința a fost pronunțată în decembrie 2015.

Petru Zoltan a documentat cum controversatul agricultor din Bărăgan George Popa are trei copii: Marius Răzvan Popa, Florin Popa și Alina Aurelia Anghel, fostă Popa. Primul a înființat firma Alymar Com în anul 2004. În 2015, compania a fost cedată integral Alinei Aurelia Anghel, care i-a schimbat denumirea în Alymar Trans Agri. Un an mai târziu, firma administrată de tatăl lor a cerut insolvența firmei Alymar Trans Agri pentru suma de 40.000 lei. Apoi, firma a intrat în faliment și a fost radiată de la Registrul Comerțului. Pe numele celor doi copii, Marius Răzvan Popa și Alina Aurelia Anghel, dar și pe cel al firmei lor, Direcția Națională Anticorupție a deschis dosarul nr. 265/P/2013, în care cei menționați au fost acuzați de evaziune fiscală și constituire a unui grup infracțional organizat. Prejudiciul a fost calculat la aproximativ 6,7 milioane de lei. Alături de ei au mai fost acuzați Florin Ciocoi și Ilie Ștefan, un alt afacerist specializat în evaziune fiscală. Instanța de fond, Tribunalul Călărași, a decis ca cei doi copii ai lui Popa să fie condamnați la șase ani de închisoare. Pe numele lui Marius Răzvan Popa mai figurează firma Agricultura Gepo, o firmă înființată în anul 2010 și care nu a depus documentele fiscale – se arăta în Newsweek.

Newsweek prezintă cum se realizau datorii de zeci de milioane și se făcea dar donație la USL:

Ultimele date fiscale ale companiei Alymar Trans Agri arată că aceasta a avut o cifră de afaceri de peste 15,8 milioane lei și pierderi de peste 13,4 milioane de lei în 2014. În anul fiscal următor, cifra de afaceri era de aproximativ un milion de lei iar pierderile au fost reduse la 3,18 milioane lei. În 2016, pierderea a fost redusă la 3.463 de lei și datorii declarate de peste 15,4 milioane lei. Firma nu a raportat cifră de afaceri. Pe anul fiscal 2017, datoriile au crescut la peste 20 de milioane lei, iar pierderile erau de 8,4 milioane lei. Tot fără cifră de afaceri. În ultimul an fiscal, datoriile au depășit 21 de milioane lei iar pierderile au fost de 11.459 lei. Cu toate acestea, patroana firmei, Alina Aurelia Anghel, a donat din conturile companiei nu mai puțin de 10.000 lei pe data de 23 mai 2012 pentru a susține alianța USL, care tocmai se instalase la guvernare cu 16 zile
înainte.

Petrecerile șefilor Poliției Călărași cu evazioniștii sunt prezentate de Newsweek:

În urmă cu aproximativ doi ani, comisarul șef Nicolae Tase și-a serbat ziua de naștere la localul „Monica“, din zona Chiciu, din Călărași. La petrecere au participat mai mulți afaceriști controversați, polițiști, și chiar și șeful IPJ Călărași, comisarul Marian Iorga, care a stat lângă evazionistul Marius Răzvan Popa și soția acestuia. La finalul petrecerii, Marius Popa a postat pe contul său de socializare un film cu cei prezenți la onomastică. Dar relația comisarului șef Nicolae Tase cu familia Popa este de notorietate în Călărași. De exemplu, Tase este nelipsit de la reședința Popilor de pe malul Dunării, unde au un punct de colectare cereale și încărcare pe barje. Aici, comisarul șef a fost fotografiat la masă alături de Jan Taban (un controversat afacerist care deține un punct de colectare a fierului vechi), Marius Popa (condamnat la șase ani cu executare) și Florin Popa. Un alt amănunt interesant al poveștii este că fiul polițistului Tase, Daniel Alexandru Tase, a fost angajatul firmei Alymar, conform declarației de avere depusă de comisar în 2017.

Prieteni ai comandantului Poliției, prezentați la petreceri cu aceștia 

PARTY Comisarul Tase (în capul mesei), alături de Florin Popa (dreapta, cu Salam și un interlop) și Marius Popa (a doua poză de jos), evazioniști cu acte

Florin Popa, cel cu care stătea la masă comisarul Tase, a postat pe contul său de socializare o fotografie în care apare alături de manelistul Florin Salam și temutul interlop Vasile Boșnigeanu, zis „Americanul“. Acesta din urmă a executat o pedeapsă de șase ani de închisoare, după ce judecătorii l-au declarat vinovat de comandarea şi finanţarea, în 2008, a unui asasinat care-l avea ca ţintă pe rivalul său Cristinel Ghencea, zis „Chirmuş“. Rivalul său urma să fie atacat şi împuşcat în plină stradă de un asasin plătit de „Americanul“, însă crima nu s-a mai produs deoarece Boşnigeanu şi asasinul au fost arestaţi cu câteva ore înainte, în urma unui denunţ şi a interceptărilor telefonice care demonstrau întregul mecanism pus la cale. Scandalul dintre cei doi interlopi a izbucnit din cauza neînţelegerilor legate de taxele de protecţie percepute în județ.

Și polițiștii se întîlnesc cu politicienii aflați la putere. De ce oare? Ne spune tot Newsweek…

Conform foto prezentate de Newsweek, șeful IPJ Călărași a fost fotografiat la o terasă alături de George Chiriță (fost președinte executiv și actual vicepreședinte al PSD Călărași), comisarul Sorin Mihalache (șeful Poliției Rutiere Călărași) și afaceristul Nelu Lățcan. Întâmplător sau nu, soția comisarului Mihalache a fost contabila firmei Zoo Sintex, administrată de George Popa. Informațiile apar în declarația de avere a comisarului. 

Contactat de Newsweek România, comisarul șef Marian Iorga a declarat următoarele: „Relațiile dintre polițiști, oameni de afaceri și politicieni nu le comentez.

Șeful IPJ Călărași Școlit la Ecologică, licență la Academie

Comisarul șef Iorga și-a început cariera ca agent de poliție în Prahova, în 1995. În acel an, tocmai absolvise Școala de Agenți de Poliție de la Câmpina. În paralel cu munca de polițist, agentul Iorga s-a apucat și de Facultatea de Drept. La Universitatea Ecologică. Această unitate de învățământ este cunoscută pentru numărul mare de studenți proveniți din rândul agenților de poliție care s-au specializat în Drept. A terminat facultatea în 1998, dar nu și-a dat licența. Ba chiar a mai așteptat cinci ani pentru a-și da licența la Academia de Poliție „Alexandru Ioan Cuza“. Cu diploma în mână, a intrat în corpul ofițerilor de poliție. În perioada 2006-2009, a fost șeful Serviciului Investigații Criminale pe Sectorul 5 al Capitalei. Apoi a fost avansat ca șef serviciu la Furturi Auto la Poliția Capitalei. Din mai 2013, este pus la conducerea Serviciului Investigații Criminale, pe București, funcție pe care a stat până în septembrie 2014. 

  În prezent liderul de sindicat Coarnă Dumitru a declarat că a prezentat organelor de urmărire penală, DNA și conducerii Ministerului Afacerilor Interne probe din care rezultă fapte penale săvârșite de șeful IPJ Marian Iorga. Acesta este acuzat pe lîngă favorixarea intractorilor și de politizarea Instituției, fapt prezentat de nenumărate ori de liderul de sindicat la întîlnirile cu presa, salariați sau pe paginile de socializare.

Despre Marian Iorga se pot spune și lucruri bune. Iată cum a reorganizat el activitatea de poliție din Călărași…

După  ce cms. șef de poliție Marian Iorga și-a preluat funcția  de  insp șef al IPJ Călărași munca de poliție s-a reorganizat. Activitatea de prevenire a dat cadrelor de poliție noi preocupări. Astfel polițiștii călărășeni cu grade superioare s-au fotografiat desenând pe asfalt, la trecerile de pietoni, împărțind veste reflectorizante bicicliștilor și discutând cu copilașii pe teme de circulație. Nu este tocmai ceea ce se așteptau cetățenii, care de ani buni nu au mai văzut cum agenții de circulație îndrumă traficul rutier aglomerat din municipiul Călărași unde lucrările de excavare a străzilor produc zilnic haos, mai ales la ore aglomerate.

Polițiștii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Călăraşi continuă desfășurarea campaniei de prevenire a accidentelor rutiere în care sunt implicați pietonii și bicicliștii„ASIGURĂ-TE CĂ EȘTI VĂZUT!”.

În continuarea desfășurării campaniei, polițiștii rutieri au aplicat mesaje preventive precum Coboară de pe bicicletă”, „Lasă telefonul”, „Fii atent! Asigură-te!”,pe carosabil și pe trotuar, în zonele trecerilor pentru pietoni, situate în proximitatea unităților școlare, atât în mediul urban, cât și mediul rural.

         Totodată, bicicliștilor le-au fost înmânate veste reflectorizante cu mesaje preventive.

         Polițiștii din cadrul Inspectoratul de Poliție Județean Călărași au recomandat mai multe lucruri bicicliștilor și pietonilor. Iată în ce constă munca de polițist la IPJ Călărași în imaginile comunicate de biroul de presă al Instituției…