Încadrările la bazinul de înot, o taină a primarului Drăgulin?

11 luni ago Pîrloagă Marian Comentariile sunt închise pentru Încadrările la bazinul de înot, o taină a primarului Drăgulin?

Urmare a unei adrese a redacției noastre am aflat că la bazinul de înot didactic au fost probleme tehnice fapt pentru care nu a putut fi date în funcțiune în 2019 și va fi dat probabil la o vreme oportună alegerilor locale – care să glorifice activitatea primarului Drăgulin. Aflăm că Primăria a solicitat remedieri executantului, dar se ascund date despre acestea…Nu ni se spune nimic despre încadrările de personal la acest bazin, deși în urmă cu 1 an a fost încadrat instructor de înot unde altundeva decât la SPACTFL Călărași. Ce treabă o avea înotul cu centralele termice și fondul locativ nu putem ști, aceasta conducând la taine bine păzite ale primarului liberal. Lumea ar întreba pentru ce a fost încadrat instructorul de înot anul trecut în vară la un bazin care nu este funcțional…

Cert este că răspunsul a fost apreciat drept unul complex, ca majoritatea răspunsurilor pe care le redactează Primăria Călărași fără să răspundă întrebărilor. O taină este cum se vor încadra asistent medical, salvamar și alte funcții necesare funcționării acestui bazin didactic atât de necesar. La întrebarea noastră privind realizarea utilităților Primăria răspunde iar derutant, noi observând cu ochiul liber că nu există drumuri de acces la această grandioasă realizare pe banii CNI în timpul guvernării PSD, firește. 

Privind bazinul minunat, acum 3 ani Primăria Călărași se mândrea cu el…

Deși municipiul Călărași nu are closete publice racordate la canalizare măcar în zonele importante din localitate, dotate cu iluminat și apă curentă sau o baie publică în locul celei demolate, consilierii din fostul Consiliu local s-au grăbit să voteze anul trecut pentru realizarea unui  obiectiv foarte căutat de investititori, după modelul lansat  de Elena Udrea din Pleșcoi: ”Construire bazin de înot didactic, în municipiul Călărași, bulevardul Republicii, nr. 2C, județul Călărași”.

În cadrul proiectului prin care s-a aplicat se putea la fel de bine realizarea unei Instituții de învățământ de stat ( municipiul pare că nu dorește o altă facultate pe lângă USAMV la care predau aleșii), ori a unei policlinici. S-a ales realizarea unui bazin de înot didactic. Contractarea s-a făcut prin cine altcineva decât Compania Națională de Investiții…Unde altundeva decât în Stadion, vizavi de celebrul patinoar de vară…pe terenul de zgură. Vreo 6 miliarde, fără TVA.

Vă imaginați modul în care se va supraaglomera traficul auto pe așa zisul bulevard al Republicii, în zona respectivă construindu-se în curtea supermarketului Kaufland…au alt supermarket: LIDL. Locuri de muncă (prost plătite cum se afirmă pe multe forumuri de discuții) și faliment pentru întreprinzătorii ce îndrăznesc să se privatizeze în minunatul nostru municipiu.

Pentru că tot veni vorba de proiecte destinate tinerilor și practicării sportului, trebuie amintit că peste 900 elevi de la Colegiul Economic Călărași (fosta Școală gen. nr. 2, de pe str Grivița) dar și cei de la Școala generală nr. 10 nu au o sală de sport. Ei folosesc o sală de clasă… Gurile rele spun că bazinul minunat va fi destinat familiilor cu bani din Călărași și nu publicului larg. Alții spun că populația rromă din cartierele învecinate bazinului, din 2 Cocoși, 5 Călărași sau Cărămidari atât așteaptă… să se îmbăieze aici. Ori ca aruncările de cruce de Bobotează să fie  făcute aici…

Iată, că Primăria Călărași dorește să arate cât de eficient și de necesar va fi acest bazin didactic, a cărei construcție se vrea a fi demarată…

       COMUNICAT DE PRESĂ    18 ianuarie 2017

privind achiziția publică, de către CNI, a execuției lucrărilor bazinului de înot didactic din municipiul Călărași

Compania Națională de Investiții a demarat procedura de achiziție publică a contractului –Proiectare-faza de adaptare la amplasament și asistență tehnică din partea proiectantului și execuție lucrări pentru obiectivul de investiții ”Construire bazin de înot didactic, în municipiul Călărași, bulevardul Republicii, nr. 2C, județul Călărași”.

În urma demersurilor repetate ale Primăriei Municipiului Călărași, a fost obținută finanțarea din partea Companiei Naționale de Investiții, în cadrul subprogramului ”Bazine de înot”, municipiul Călărași punând la dispoziție terenul, în suprafață de 8.127 mp, pe perioada realizării investiției.

Valoarea estimată a contractului pentru care CNI realizează achiziția publică electronică este de 6.265.984 lei fără TVA, termenul de finalizare fiind de 48 de luni. Termenul limită de depunere a ofertelor este 31.01.2017.

Potrivit memoriului tehnic, clădirea are un regim de înălțime P+1, cu o suprafață construită de 840 mp, ea fiind configurată astfel:

PARTER: hol primire, grupuri sanitare (fete/baieți), vestiare (băieți/fete/instructor), centrală tratare aer, spațiu de depozitare, bazin de compensare, stație filtrare apă, stație de tratare și pompare apă

ETAJ: hol, plajă și zonă încălzire, grup sanitar, zonă public, și bazinul în suprafață de 312,50 mp.

Primăria Municipiului Călărași va asigura tot sprijinul necesar Companiei Naționale de Investiții pe perioada implementării proiectului.

BIROUL DE PRESĂ