Încă 2 cazuri de deces din cauza COVID în jud. Călărași

1 an ago Pîrloagă Marian Comentariile sunt închise pentru Încă 2 cazuri de deces din cauza COVID în jud. Călărași

COMITETUL JUDEȚEAN PENTRU SITUAȚII DE URGENȚĂ CĂLĂRAȘI

INFORMARE DE PRESĂ
14.10.2020, ora 14.00

▶️În contextul informării privind situația generată de răspândirea virusului COVID-19, astăzi, 14 octombrie, la nivelul județului Călărași sunt 1097 cazuri confirmate pozitiv cu COVID-19, dintre care 256 sunt active, 403 au fost declarate vindecate și 42 persoane au decedat.
Deces nr. 41: Femeie, 93 de ani, comorbidități (bloc ramura stângă, fibrilatie atriala hipertensiune arterială, demență) decedată la Spitalul Municipal Oltenița;
Deces nr. 42: Bărbat, 76 de ani, comorbidități (bloc ramura dreaptă, hipertensiune arterialâ) decedat la Spitalul Municipal Oltenița.

 

În carantină la domiciliu sunt 594 de persoane, 158 persoane sunt în izolare la domiciliu și 88 de persoane în izolare instituționalizată (internate).

▶️Forțele de ordine constituite din polițiști, jandarmi și polițiști locali au efectuat în continuare acțiuni privind ordinea și siguranța publică în contextul prevenirii și combaterii răspândirii noului coronavirus, cât și pentru descurajarea faptelor de natură contravențională.
Echipajele Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Barbu Ştirbei al judeţului Călăraşi efectuează zilnic acţiuni de informare preventivă în localităţile judeţului, iar cadrele Inspecţiei de Prevenire desfăşoară activităţi de îndrumare şi control la operatori economici şi instituţii publice în vederea respectării măsurilor prevăzute de lege.

❗️Vă rugăm să respectați măsurile stabilite de autorități și de specialiști în perioada stării de alertă, distanțarea fizică, evitarea aglomerațiilor, igienizarea/dezinfectarea frecventă a mâinilor și purtarea mijloacelor de protecție individuală, măsuri necesare pentru a proteja sănătatea tuturor.

❗️ Le reamintim cetățenilor să ia în considerare doar informațiile verificate prin sursele oficiale și să apeleze pentru recomandări și alte informații la linia TELVERDE – 0800.800.358. Numărul TELVERDE nu este un număr de urgență, este o linie telefonică alocată strict pentru informarea cetățenilor și este valabilă pentru apelurile naționale, de luni până vineri, în intervalul orar 08.00 – 20.00. De asemenea, românii aflați în străinătate pot solicita informații despre prevenirea și combaterea virusului la linia special dedicată lor, +4021.320.20.20.