Înainte de alegerile din PSD Călărași, Răzvan Meseșeanu acuză conducerea de la București de schimbarea lui Ciprian Pandea

2 ani ago Pîrloagă Marian Comentariile sunt închise pentru Înainte de alegerile din PSD Călărași, Răzvan Meseșeanu acuză conducerea de la București de schimbarea lui Ciprian Pandea

PSD Călărași a fost este și va rămâne un partid democratic, unde libertatea cuvântului este garantată pentru membrii de partid. Aceștia pot avea conform statutului să aibă iniţiativă politică şi posibilitatea examinării acesteia într-un cadru organizat, să îşi exprime liber opiniile cu privire la opţiunile politice ale partidului, la activitatea organelor de conducere ale acestuia şi a reprezentanţilor partidului în organele autorităţilor publice. Înlocuirea din funcția interimară a lui Ciprian Pandea și nevalidarea alegerilor de către conducerea centrală a partidului a produs multă supărare celor care s-au văzut excluși din funcțiile de conducere. Este cazul lui Ciprian Pandea care nu s-a mai regăsit în Biroul Permanent Județean dar și al lui George Chiriță sau Meseșeanu Răzvan care nu mai se regăsesc vicepreședinți. Lipsa de comunicare prin care mulți lideri de organizații locale i-au acuzat deschis în ședințele PSD Călărași au adus autoexcluderea celor 3 din funcțiile de conducere. Acum aceasta lipsă de comunicare, această lipsă de bărbăție considerată de către unii este continuată în public pe paginile de socializare.

Opinii publice, dezvăluiri sau simple osanale?

Pentru că se apropie alegerile județene unde social democrații sunt strânși uniți în jurul echipei formate de Iulian Iacomi, Roxana Pațurcă, Ion Samoilă, Sorinel Vrăjitoru și nu în ultimul rând Doru Ioan Tărăcilă sau alți social democrați de valoare ai comunității, iată că fostul purtător de cuvânt Răzvan Meseșeanu bagă bățul prin gard. Domnia Sa amenință cum: Vă invit să urmăriţi, în curând, în serial, o serie de opinii personale despre situaţia din organizaţia PSD Călăraşi, din partid în general, fără să am pretenţia că sunt ferite de eroare interpretativă. Consider că au fost, sunt şi vor fi multe de spus, de rezolvat şi de demonstrat, în primul rând oamenilor care îşi pun, zi de zi, nădejdea în decidenţii acestei formaţiuni politice. Cei care s-ar aştepta la dezvăluiri nemaipomenite sau atitudini injurioase le transmit că se vor înşela; voi arăta doar, celor care critică PSD, că ne asumăm păreri şi în spaţiul public. Soluţiile pentru un PSD şi mai performant pot veni şi pe această cale!

Confuzia că soluțiile pentru un PSD performant poate veni și pe altă cale, pe cea din rețelele facebook și nu așa cum este stabilită prin Statut # rezistă în formulările fostului purtător de cuvânt, acela care nu a fost capabil să asigure o comunicare eficientă, corectă măcar o dată pe lună în interimatul pe care l-a slujit sub domnia lui Ciprian Pandea. Ne aducem aminte de lipsa de idei, de conținut și a faptul că presa locală nu a avut vreo informare primită de la biroul de presă al PSD Călărași, deși conducerea centrală a PSD a impus conferințe de presă de două ori pe lună, acesta nu a fost capabil să le asigure. Folosind prilejul noilor alegeri apar opiniile personale ale fostului purtător de cuvânt….

Pentru echipa lui Iulian Iacomi, viața merge înainte…Faptele vorbesc

Cu bune sau cu rele, viața merge înainte pentru echipa lui Iulian Iacomi. Social democrații călărășeni au descoperit în acesta un om deschis, comunicativ, asociabil. Altfel decât fostul interimar. Iacomi, un tip receptiv la propunerile oamenilor, aproape de aceștia la propriu prin zeci de deplasări în localitățile județului știe ce face. Iacomi vrea liniște în partid, unitate și mai ales să contribuie la lucrurile bune pe care PSD le poate face pentru oameni. Iacomi vrea o administrație eficientă în județul Călărași, primari și consilieri responsabili pentru comunitățile unde aceștia au fost aleși. Apelul acestuia la responsabilitate a fost perceput ca atare, iar reorganizarea PSD este continuată de acolo unde Dan Eugen Cristodor a lăsat-o, către direcția bună, dorită de alegători.

Lacrimile sunt mari și cuvintele de elogiu a lui Ciprian Pandea pe măsură…

Pe scurt Meseșeanu spune că nu era nevoie ca PSD să îl înlocuiască pe Ciprian Pandea… Este elogiat că fosta echipă de conducere trecuse de primele etape de formare, mai era de lucrat pentru lucruri mărețe care nu se vedeau pe undeva: armonia și performanța. Meseșeanu uită cum fosta conducere era incapabilă de o discuție publică, să se adreseze presei și cum se închidea în acel birou al președintelui PSD numai în ziua de vineri, la ore târzii de noapte pentru a stabili așa zise strategii. Meseșeanu elogiază în termeni socialiști pe fostul interimar în cuvinte pompoase, descriind   politica verticală, corectă, făcută pentru oameni. Meseșeanu contestă decizia lui Liviu Dragnea:  dlui Dragnea, i-a displăcut cei care au avut o altă părere şi s-au operat schimbările despre care m-aţi întrebat. Ar fi fost mai indicat să fie lăsată echipa condusă de dl PANDEA să dea piept cu primele alegeri, cele europarlamentare şi, în funcţie de rezultat, să se hotărască: dacă nu erau bune rezultatele, Bucureştiul se putea prevala de scorul nesatisfăcător obţinut şi decapita conducerea, iar dacă scorul era bun, trebuia să îşi înfrângă orgoliul, să aprecieze rezultatul, să uite aşa-numita obrăznicie şi să se meargă mai departe.

 

Care obrăznicie?

Așa numita obrăznicie la care face referință fostul vicepreședinte Meseșeanu este de fapt o altă încălcare a unor reguli impuse de statutul PSD. Pandea a uitat să consulte partidul și Biroul permanent și a semnat scrisoarea de demitere a celui ce îl numise în funcție. Mușcătura de mână a lui Dragnea a continuat cu organizarea tot la ore târzii din noapte, a unei conferințe județene. Pandea trebuia să profite de situația politică ca să iasă din interimatul de peste 2 ani, altfel Dragnea îl debarca cu tot cu grupul său important. Numai că și atunci a uitat să respecte statutul și să invite un reprezentant al PSD Central pentru a valida alegerile. Mai mult, le-a organizat deși PSD Central interzisese în acea perioadă organizarea de alegeri.