În programul „Anghel Saligny” s-au solicitat 137 miliarde lei. Doar 50 miliarde sunt disponibile…

2 luni ago Pîrloagă Marian Comentariile sunt închise pentru În programul „Anghel Saligny” s-au solicitat 137 miliarde lei. Doar 50 miliarde sunt disponibile…

Primarii din România au aplicat în programul național de investiții „Anghel Saligny”, solicitând finanțări totale de peste 137 miliarde lei.  De menționat că bugetul preconizat de guvern este de doar 50 de miliarde lei. De unde vor fi suportate diferențele sau cum vor fi alese proiectele eligibile/ finanțabile este greu de spus…De fapt se poate deduce că partenerii majoritari din coaliția USL 2.0 recent formată pot avea avantaje.

Din cele 3.228 de unități administrativ-teritoriale din România, doar 81 nu aplicat la acest program național. Toate consiliile județene și toate sectoarele municipiului București au cerut finanțare – arată datele publicate de Ministerul Dezvoltării. Termenul de depunere pentru proiectele de infrastructură finanțate de Programul Național de Investiții „Anghel Saligny” a fost încheiat în data de 9 noiembrie, la ora 00.00.