În județul Călărași, rata de promovare înregistrată în sesiunea iunie-iulie a examenului naţional de bacalaureat 2022 este 57,57%.

2 luni ago Pîrloagă Marian Comentariile sunt închise pentru În județul Călărași, rata de promovare înregistrată în sesiunea iunie-iulie a examenului naţional de bacalaureat 2022 este 57,57%.

Au fost publicate rezultatele examenului de bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2022 (înainte de contestații)

         

În județul Călărași, rata de promovare înregistrată în sesiunea iunie-iulie a examenului naţional de bacalaureat 2022 este 57,57%.

636 de candidaţi fac parte din promoţia curentă, 60 de candidaţi provin din promoţiile anterioare, din totalul candidaților promovați 696.  Rata de succes pentru promoția 2021 – 2022 este de 62,54%. În cazul promoțiilor anterioare, procentul candidaților promovați este de 31,25%.

La probele scrise s-au prezentat  1209 de candidaţi din cei 1285 de candidaţi înscrişi. Nu au fost  candidați eliminați pentru fraudă.

Precizăm că media minimă de promovare a examenului este 6 (șase), iar nota minimă pentru fiecare probă scrisă este 5 (cinci). Procentul de promovare este calculat din totalul candidaţilor prezenţi, incluzând în această categorie şi candidaţii eliminaţi.

Rezultatele (înainte de contestaţii) au fost afișate astăzi, 27 iunie 2022, în centrele de examen şi pe pagina web dedicată, bacalaureat.edu.ro.. Rezultatele sunt publicate prin anonimizare, în conformitate cu prevederile specifice în vigoare (Regulamentul general privind protecția datelor – RGPD).

Contestațiile pot fi depuse atât în format fizic, cât și electronic, tot astăzi, în intervalul orar       12:00 – 18:00. În cazul formulării și transmiterii în sistem electronic a contestațiilor, candidații completează, semnează și depun/transmit inclusiv o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora.

        Rezultatele finale, după soluționarea contestațiilor, vor fi comunicate vineri, 1 iulie 2022.