În com. Frăsinet primarul Alin Ploeșteanu vrea un dispensar medical modern. Ce spune personalul medical…VIDEO.

6 luni ago Pîrloagă Marian Comentariile sunt închise pentru În com. Frăsinet primarul Alin Ploeșteanu vrea un dispensar medical modern. Ce spune personalul medical…VIDEO.

Încă de la numirea în funcția de primar, Alin Ploeșteanu a intervenit pentru a asigura condiții bune pentru tratamentul medical al cetățenilor din comuna cu 6 sate. A găsit un dispensar căzut la propriu. Ploaia și zăpada se infiltrau prin acoperiș, clădirea avea pereții crăpați. Practic acolo unde era dispensarul funcționa activitatea într-un fel de magazii. Farmacie nu exista iar cetățenii făceau naveta la Lehliu Gară pentru a-și cumpăra medicamente.

Locația unde se va construi un alt cabinet medical

Farmacia de la Frăsinet

Farmacista ne descrie implicarea primarului de a repara urgent spațiile existente și de a realiza acolo o farmacie cu anexe unde se pot găsi toate medicamentele prescrise de medic. Foarte buna relație cu primarul Ploeșteanu este descrisă de medicii ce lucrează la dispensarul reabilitat. Unul este medic în comună de cca. 20 de ani. Îi este drag primarul actual și constatăm că respectul este reciproc. Ne invită în cabinetul său, curat, unde zilnic primește zeci de oameni. Își iubesc primarul – ne arată…

 VIDEO

Lângă cabinetul medical funcționează și un cabinet de cardiologie. Era nevoie pentru că pe raza localităților există persoane în vârstă, majoritatea cu probleme cardiace. Alăturat primarul va reabilita o cameră pentru un cabinet de pneumologie. Îi pasă de oameni de suferința lor și nu poate asista pasiv la aceasta. Dar aceasta nu este totul. Alin Ploeșteanu a reușit obținerea suprafeței de cca. 9 ha teren aferent dispensarului. Are un proiect grandios de construire acolo a unei clădiri moderne de dispensar, cu toate facilitățile pentru tratamentele necesare cetățenilor din zonă. Ne vorbește despre proiect și ne dăm seama că a pus suflet în acesta. Ne descrie parcul care va integra viitorul dispensar, cu alei, cu mobilier, cu parcări și tot ce este necesar pentru ca cetățenii să se poată recrea.

 VIDEO

De fapt, nu este singurul proiect destinat creșterii calității vieții cetățenilor din Frăsinet. Aflăm despre construcția de trotuare care va continua, despre realizarea multor kilometri de piste de biciclete, a unor parcuri, reabilitarea unor școli, grădinițe, terenuri de sport. Primar, într-un cuvânt!