În Călărași continuă bunul plac. Instituțiile se fac că plouă…

7 ani ago Pîrloagă Marian Comentariile sunt închise pentru În Călărași continuă bunul plac. Instituțiile se fac că plouă…

Bătaia de joc față de locuitorii așa zisului municipiu continuă prin ”viziunea” de urbanism a Primăriei. Aceasta ar fi aprobat prin Autorizaţii, ca într-un cartier industrial să fie  construite şi locuințe. Modelul se regăseşte şi în multe cartiere din oraş, fiind discutabile respectarea actelor normative privind obţinerea avivizelor necesare autorizării. În 1993 pe str. Locomotivei nr 5 A s-a fost construit un…depozit pentru comerț cu ridicata a carburanților solizi, lichizi și gazoși și ai produselor derivate. Tot aici Primăria a aprobat şi construcţia unor case de locuit. Astfel, la cca 3 metri de ferestrele unei familii cu 2 copii funcţionează un fel de hală. Vecinii spun că S.C. Cosval SRL, reprezentată prin Nicolescu Ștefan Cosmin a construit nelegal  hala în care se prestează diferite lucrări mecanice care produc zgomote infernale, iar poluarea este agravată de funcționarea unei macarale. Familia lui Dinu Eugen, dar și alți locatari scriu că sunt traumatizate, că nu mai pot suporta.

cosval-3

 

Mi se spune că Primăriei nu-i pasă. Nici Gărzii de mediu. Instituțiile statului se fac că plouă și ne trimit  de la una la alta fără a ne rezolva cererile către cele legale. Am 2 copii minori de 2 ani care sunt înfricoșați de zgomote. Nici eu sau soția nu mai putem suporta zgomotele produse de scule mecanice ori electrice, de mașini, larma este totală. Decât Poliția a intervenit o dată și i-a sancționat, dar… activitatea societății merge înainte. Nu le pasă de noi de vecini și nici de amenzi. Nu știm cum au luat avizele de funcționare, autorizația pentru că noi nu le-am dat acceptul. Mai mult OMS 119/2014 dar și cel anterior care reglementau normele de igienă și sănătate publică privind mediul de viață al populației  interzic prin art 5 unităților cu capacitate mică de producție, comerciale și de prestări de servicii, precum spălătorii, ateliere mecanice, tinichigerii, ateliere de tâmplărie care pot crea riscuri pt sănătate, disconfort prin producerea de zgomot, noxe, vibrații să funcționeze la o distanță mai mică de 15 metri față de ferestrele imobilelor alăturate – arată locatarii indignați.

Nu înțeleg cum li s-au eliberat avizele continuă Dinu Eugen… mai ales cel de la Direcția de sănătate publică. Distanța între clădiri este de 3 metri… Ce încredere să mai am în Instituțiile Statului? Am făcut demersuri peste tot, m-am săturat să mă plimbe de la o Instituție la alta. Am dreptul la folosirea locuinței și Primăria este obligată să îmi asigure condiții de locuit pentru sănătatea mea și a familiei. Legea îi obligă…

Nu le pasă nici de strada noastră. Nu are asfalt și nici măcar piatră. Vara și când nu plouă apa băltește, nu există canalizare. Nu înțeleg de ce plătim impozite și taxe. Banii ăștia nu se întorc înapoi la noi, la oameni, la comunitate – arată Dinu Eugen revoltat.

P.S. Aşteptăm punctele de vedere ale Societăţii în cauză şi fireşte implicarea Instituţiilor pentru rezolvarea legală acestui conflict.

locomotivei-5