Imaginea intrării în municipiul Călărași, locul unde pe autorități le doare la…bască?

3 ani ago Pîrloagă Marian Comentariile sunt închise pentru Imaginea intrării în municipiul Călărași, locul unde pe autorități le doare la…bască?

Imaginea unei localități este dată de intrarea în aceasta, este emblema unei localități modul în care arată șoselele și trotuarele, curățenia. Un primar poate fi ușor apreciat de străini, de turiști după câteva elemente privind accesul în localitate. Intrarea dinspre București, Constanța de pe DN21 respectiv strada Sloboziei arată jalnic. În fața unor întreprinderi ca fostul CONPET, fosta ICRA nu există trotuare. În gropile dintre șoseaua Sloboziei și gardul societăților sunt aruncate gunoaie, resturi de vegetație, gunoaie sau chiar mortăciuni. Pietonii sunt obligați să circule pe șosea, expunându-se la accidente rutiere. Care trecere de pietoni? Ce trotuar?…spun oamenii

Și pe partea cealaltă străzii pe celălelt sens de mers către Slobozia este greu de circulat. Te întâmpină gunoaie aruncate în fața unor imobile abandonate. Tot felul de traversări betonate realizate după putința proprietarilor între șosea și imobilele acestora împiedică pe pietoni să circule normal. Și acest trotuar este evitat de pietonii care preferă să circule pe șosea. Aflăm de la cetățeni că unii polițiști stau la pândă și aplică sancțiuni pietonilor și nu Primăriei responsabilă de neluarea de măsuri privind deblocarea traficului prin nerealizarea de trotuare pietonale, expunând în continuare pe oameni la accidente.

 

La trecerea la nivel cu calea ferată, pietonii circulă printe autovehicule. Nu sunt benzi de cauciuc peste șinele de cale ferată, așa cum vezi la Lehliu Gară sau Halta Cucuieți de exemplu… Gropile de pe așa zisul carosabil zgâlțâie fiecare conducător auto la fiecare trecere peste liniile ferate.Totul este în contradicție cu ceea ce vezi în alte municipii. Nu mai vorbim de state U.E. Un exemplu a ceea ce se poate realiza pe această stradă este însă trotuarul realizat de Alina Naghi pe cheltuiala S.C. ALDIS SRL, în fața Cimitirului Sf. Gheorghe. Oare de ce nu poate Primăria ca să urmeze acest exemplu?

Cetățenii au multe de spus privind felul defectuos cum este realizat acest trotuar, cum se desfășoară circulația pietonală pe strada Sloboziei. Le vom prezenta, prin înregistrări video, dacă imaginile nu conving pe cei responsabili ca să remedieze situația. Pentru că se pot face lucruri bune…după modelul oferit de către firma ALDIS…