Iliuță merge înainte. Portul turistic de agrement de la Călărași va deveni o realitate

6 ani ago Pîrloagă Marian Comentariile sunt închise pentru Iliuță merge înainte. Portul turistic de agrement de la Călărași va deveni o realitate

Vasile Iliuță are pe lângă podul peste Dunăre și cel de la Drajna o ambiție mare, aceea de a continua proiectele lui Sorin Vrăjitoru de la PSD Călărași și Bogdan Georgescu – fost vicepreședinte al  Consiliului Judeţean, de la ALDE. Pesediștii au strigat de prin 2013 că este nevoie de un debarcader la Călărași. Unul modern, cu pază şi iluminat. Nu au cerut asta întâmplător…Barcagiii au reclamat furtul de bărci şi motoare, starea de nesiguranţă pentru care plătesc degeaba bani sub formă de chirie…dacă vă vine să credeţi.

Și liberalii prin vocea lui Răducu Filipescu nu au stat cu mâinile în sân – şi pentru ei Călăraşi este oraşul lor/ al nostru, indiferent de orientarea politică… Filipescu s-a zbătut ca senator pentru a se asigura fonduri în cadrul unui proiect accesibil: Port turistic de agrement. Sub alt nume, anume Parc pentru dezvoltare turistică și agrement este și un proiect  al arhitectului Dorin Mitișor. Mai vechi. Nu se ştie forma de implemementare, sunt multe variante și un concurs de idei şi proiecte de arhitectură. Care cred că se vor limita la suma inclusă într-un proiect, pe care iată Consiliul Județean și Primăria Călărași l-au accesat. Cu greutate.

Cel mai de apreciat în activitatea asta nu poate fi decât Vasile Iliuță. Aşa cum îl consideră unii, făcând referinţe la faptul că-i place vinul bun, românesc, să danseze cu femeile românce sănătoase, cultura limitată la spectacole ieftine dând exemple pe cele cu actorul Axinte, Iliuţă Vasile are şi merite deosebite. Unul este acela al unui întreprinzător de succes în agricultură. De invidiat…  Iar al doilea este acela al omului ales şi preocupat de a lăsa ceva în urma sa.  Iliuţă nu stă mult la discuţii, îl vezi pe teren printre oameni. Vrea pod, merge acolo, la faţa locului – spun salariaţii. Ne-a pus la muncă, rău de tot...spun tot ei. Avem un program încărcat, cu termene și responsabilități precise. Pe Iliuță nu putem să îl păcălimNu are stare, şi nu se compară cu Filipescu continuă alţii, făcând referinţă de ce Iliuță schimbă pe unii puturoşi şi pune oameni dornici de muncă, tineri pregătiţi în locul lor.

Aşa că Iliuță s-a întâlnit cu primarul Daniel Drăgulin… Nu a fost o singură întâlnire și tocmai prietenească, mai ales că amândoi vor să fie președinți la PNL – partid iubit, care le-a oferit funcțiile actulale.  Dar au lăsat interesele personale deasupra celor de partid… Pentru că așa trebuie, au adus la discuţii, de mai multe ori,  și pe specialiștii lor din ambele Instituţii. Drăgulin a cerut și a obținut voturile consilierilor de la toate partidele pentru un schimb de teren, unde urma proiectul de port turistic. Nu a fost ușor să arate ce intenții are. Adică terenul de la Plaja Tineretului și până faleza actuală au trecut de la județ la Primăria Călărași. Este cel mai ambițios proiect a spus Marius Dulce, lider al organizației PSD Călărași, iar noi vom susține proiecte de acest fel, care sunt adresate Comunității noastre, pentru că vrem binele ei de la oricine ar propune asta… Se vrea o altfel de plajă a Tineretului, una publică cu o faleză care să înceapă de la Podul 4, si care să continue până la Podul  de pe aşa zisul lac de agrement. Discuţii…

Trambuline pentru sărituri în apă, lagună artificială, debarcader, iluminat și pază. Ceva modern, care include și reabilitarea falezei până la zona 2 macarale către silozul construit de nemţi în război? Vestiare, duşuri şi closete la Plaja Tineretului? De necrezut…Da, se poate… Sunt zvonuri care se vor confirma în realitate, spun purtătorii de cuvânt, noul arhitect Laurenţiu Samoilă, directorii direcţiilor de specialitate din Primărie, sau Consiliul Județean – abordaţi pe furiş.

Nici fruntaşii de la partidele politice locale nu cred în minuni, gândindu-se la proiectul pe care vrea să şi-l asume Iliuţă, dar mai ales la voturi…. Oamenii, tinerii în special, adoră ideea. Chiar nu le vine să creadă că există oameni, politicieni locali care vor un altfel de oraş. Vrem un oraș modern, civilizat, spun ei. Ne înghesuim la o piscină privată unde ne îmbăiem în urina și fecalele unora… Vrem și noi o plajă modernă, un port și să practicăm sporturi nautice. De aia avem apa care curge pe lângă orașul nostru de secole. Dau exemplul parcului din Silistra, construit de-a lungul Dunării. Ceva remarcabil…Un loc de agrement și turism pe care bulgarii știu să îl promoveze de zeci de ani.

Un model pe care Iliuță și Drăgulin îl aduc la Călărași. Cu sprijinul consilierilor din toate partidele, cum am mai spus, dar și al Ministerului Turismului, unde factorii de decizie din guvernul PSD vor să aducă un zâmbet și pe buzele noastre ale călărășenilor…

Preşedintele Consiliului Județean, Vasile Iliuță, s-a întâlnit astăzi 10 aprilie, cu ministrul turismului, dl. Mircea Dobre, cu care a discutat pe marginea proiectului “Port turistic de agrement la malul Borcei”. Ceva realizabil. Cu date certe, studii – nu oricum… Domnului ministru i s-au prezentat toate informațiile privind locația investiției, dar şi date în legătură cu ceea ce presupune contribuția financiară a instituției județene dar şi a celei ministeriale.

“Îmi place proiectul de la Călărași, îmi place ceea ce gândiți pentru revitalizarea zonei şi vă aştept cu depunerea documentației pentru începerea obiectivului “, a spus ministrul Dobre.

Iar noi revenim şi transmitem punctul de vedere al electoratului: Felicitări Iliuță! Bravo Drăgulin!

Să spunem adio boscheţilor din pădurea invadată de gunoaie, a căcărezelor de la animale de tot felul… coteţelor crescătorilor de animale şi barăcilor din pădure- plaja Tineretului…