Iezeru. Primarul Vasile Aurel a reluat lucrările la Complexul pescăresc. Sunt pregătite lucrările la Secția ISU. VIDEO

3 luni ago Pîrloagă Marian Comentariile sunt închise pentru Iezeru. Primarul Vasile Aurel a reluat lucrările la Complexul pescăresc. Sunt pregătite lucrările la Secția ISU. VIDEO

Întrerupte în vara acestui an lucrările la Centrul multifuncțional de pe lacul Iezeru, cu destinație de Complex pescăresc pentru educație și recreere – au fost reluate recent. Finanțarea se asigură de către U.E. și Guvernul României prin programul POPAM 2014 0 2020. Acesta definește drept prioritate a Uniunii Europene creșterea gradului de ocupare a forței de muncă și sporirea coeziunii teritoriale prin promovarea și valorificarea produselor și activităților specifice zonei.

 VIDEO

În cadrul interviului oferit pentru Atitudinea din Călărași primarul Vasile Aurel a descris că  investiția propusă va fi suspendată deasupra luciului apei, susţinută pe piloni, la înălțimea de 1,5 metri faţă de fundul iazului.  În locația cu multiple destinații cetățenii vor putea să de bucure de natură și practicarea sportului ori de satisfacția pescuitului. Amenajarea constă într-o o sală foarte mare, 4 apartamente de cazare, cu bucătărie și anexe.

Este integrat un loc de prezentare și preparare a produselor piscicole cu un grătar unde se pot delecta 40 persoane, putând a fi cazate 16 persoane… Zona de pescuit are alăturat un parc modern inclus în circuitul turistic și piscicol. Nu este singura amenajare în zonă mai există  și complexul – restaurant Marina Borcea  ce poate asigura cazarea… Construcția va fi realizată pe piloni din beton armat și va fi finisată cu lemn. Se va amenaja o parcare, un bazin vidanjabil. Lucrarea executată pe 1 hectar va avea o suprafață construită de cca. 350 metri patrați și se va realiza în cca. 2 ani.

Totodată primarul Vasile Aurel a declarat că împreună cu ISU lucrează la proiectul de reabilitare a clădirii ce va deservi o Secție ISU și o Stație SMURD. S-au prezentat spațiile ce urmează a fi reabilitate și găsirea unor destinații eficiente inclusiv pentru anexele ce vor deservi activitatea pompierilor ce vor acționa pe relația comunelor din zonă.